De temperatuur op 21 februari 1922 lag tussen 0.8 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 4,4 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 februari » In Den Haag wordt het Internationaal Gerechtshof - gevestigd in het Vredespaleis - geopend.
25 februari » Henri Landru, beter bekend als blauwbaard wordt geëxecuteerd.
14 augustus » In de regio Velsen wordt voetbalclub RKVV Velsen opgericht.
28 oktober » Mars op Rome. Begin van fascistisch bewind van Benito Mussolini in Italië, in 1924 uitmondend in zijn alleenheerschappij.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
31 oktober » Triomftocht van Italiaanse zwarthemden n.a.v. succesvolle coup, waarop Mussolini en zijn Fascistische Partij aan de macht komen.
Trouwdag 1 september 1956
De temperatuur op 1 september 1956 lag tussen 9,7 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
22 februari » Elvis Presley haalt met het nummer Heartbreak Hotel voor het eerst de hitlijsten.
19 maart » Bep van Klaveren bokst op 48-jarige leeftijd zijn laatste wedstrijd, die The Dutch Windmill wegens een oogblessure voortijdig moet afbreken.
21 april » De autosnelweg Brussel-Oostende wordt ingehuldigd door Koning Boudewijn.
15 juni » Technische Universiteit Eindhoven opgericht
5 november » Encycliek Datis nuperrime van Paus Pius XII over de gebeurtenissen in Hongarije.
7 november » Suezcrisis: De VN neemt een resolutie aan waarbij Franse, Britse en Israëlische troepen zich onmiddellijk uit Egypte moeten terugtrekken.
Dag van overlijden 13 mei 1974
De temperatuur op 13 mei 1974 lag tussen 10,6 °C en 18,6 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 10,3 mm neerslag gedurende 4,2 uur. Er was 3,8 uur zonneschijn (24%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
13 februari » Twee monorailvoertuigen van de Walt Disney World Monorail botsen op elkaar.
21 maart » Minister Irene Vorrink opent het eerste proefstation waar vijf elektrische witkar-wagentjes beschikbaar zijn.
3 april » De ouders van de ontvoerde Patricia Hearst ontvangen een bandje waarop zij verklaart zich te hebben aangesloten bij haar ontvoerders, het Symbionese Bevrijdingsleger.
14 juni » De allereerste rode kaart in het voetbal wordt uitgereikt aan de Chileen Carlos Caszely op het WK.
9 augustus » De tanker Metula van de Curaçaosche Scheepvaart Mij. uit Willemstad loopt aan de grond in de Straat Magellaan bij Zuid-Chili. 53.000 ton ruwe olie vervuilt de stranden van Vuurland en tot 40.000 pinguïns komen om.
30 november » President Mathieu Kérékou van Dahomey verklaart het marxisme-leninisme tot de officiële staatsideologie, waarbij een groot aantal vestigingen van westerse bedrijven wordt genationaliseerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_jacobs/I1444.php : benaderd 6 mei 2025), "Johannes Martinus Jacobs (1922-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.