De temperatuur op 20 januari 1921 lag tussen 1,7 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 6,3 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Deportivo Alavés.
9 februari » In Polen sterft de laatste in de vrije natuur levende wisent. In het begin van de 21e eeuw is de wisent geherintroduceerd en komt hij weer voor in het wild.
25 februari » Georgië wordt bezet door de Sovjet-Unie.
8 maart » Verkoos het Internationale Vrouwensecretariaat van de Communistische of Derde Internationale, definitief tot Internationale Vrouwendag.
1 mei » De gemeente Veldhoven ontstaat uit drie vroegere dorpen.
1 juli » Oprichting van de Communistische Partij van China in Sjanghai.
Trouwdag 4 september 1951
De temperatuur op 4 september 1951 lag tussen 10,7 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
3 maart » In Buenos Aires worden de eerste Pan-Amerikaanse Spelen uit de geschiedenis afgesloten. Gastland Argentinië eindigt als eerste in het medailleklassement, met 68 gouden, 44 zilveren en 38 bronzen medailles.
7 maart » In een moskee in Teheran wordt de minister-president van Perzië, Ali Razmara, vermoord door een lid van de fundamentalistische moslimorganisatie Fedayan I-Islam.
1 juni » De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
16 juli » Troonsafstand van koning Leopold III der Belgen.
17 juli » Wim van Est rijdt als eerste Nederlander in de Gele Trui na de 12e etappe in de Tour de France.
16 oktober » Mies Bouwman maakt haar debuut op de Nederlandse televisie als omroepster bij de KRO.
Dag van overlijden 17 april 1986
De temperatuur op 17 april 1986 lag tussen 2,8 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Er was 3,2 uur zonneschijn (23%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
27 februari » De later met een Gouden Kalf bekroonde film Abel van regisseur Alex van Warmerdam gaat in première.
31 mei » In de openingswedstrijd van het WK voetbal speelt titelverdediger Italië in Mexico-Stad met 1-1 gelijk tegen Bulgarije.
29 juni » Argentinië wint in Mexico onder aanvoering van Diego Maradona de wereldtitel door West-Duitsland in de finale van het WK voetbal met 3-2 te verslaan.
13 juli » Atleet Achmed de Kom verbetert het Nederlands record op de 100 meter van Henk Brouwer (10,52 seconden) met een tijd van 10,49 seconden.
10 december » Elie Wiesel krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
20 december » De staatsveiligheidsrechtbank in de West-Afrikaanse staat Togo veroordeelt dertien mensen ter dood wegens hun deelname aan een poging tot staatsgreep in september. Drie van de vonnissen gelden verdachten die niet in Togo zijn, onder wie Gilchrist Olympio, de zoon van de eerste president van het land.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_jacobs/I1443.php : benaderd 6 mei 2025), "Franciscus Jacobs (1921-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.