De temperatuur op 4 maart 1919 lag tussen 4,1 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 18,0 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
22 december » 250 linkse Amerikanen, onder wie de anarchistische voorvrouw Emma Goldman, worden naar Rusland gedeporteerd.
Trouwdag 18 september 1947
De temperatuur op 18 september 1947 lag tussen 12,4 °C en 23,8 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 2,1 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 3,6 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
25 februari » Pruisen (Duitsland) door de geallieerden ontbonden.
21 maart » Encycliek Fulgens Radiatur van Paus Pius XII over Sint Benedictus.
7 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Huachipato.
27 juni » In Ukkel wordt met 38,8°C de hoogste temperatuur gemeten die ooit in België is vastgesteld. In Maastricht wordt het op die dag 38,4°C, de op een na hoogste temperatuur in Nederland ooit gemeten.
14 oktober » De Amerikaanse piloot Chuck Yeager doorbreekt in een Bell X-1 als eerste de geluidsbarrière.
29 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besluit Palestina te verdelen tussen Arabieren en Joden.
Dag van overlijden 31 augustus 1995
De temperatuur op 31 augustus 1995 lag tussen 11,0 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 5,9 uur zonneschijn (43%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 januari » Oostenrijk, Finland en Zweden treden toe tot de Europese Unie.
2 mei » De Nederlandse Dagblad Pers (NDP) dient een aanvraag in voor een commerciële omroep in de regio. De NDP vindt dat er etherfrequenties moeten vrijkomen voor commerciële regionale omroepen.
10 mei » De gemeente Amersfoort verzoekt het rijk en de provincie Utrecht om ruim 130 miljoen gulden aan extra steun voor de bouw van 6.700 Vinex-woningen in de wijk Vathorst.
23 mei » De Duitse politie maakt met geweld een einde aan de gijzeling van een 35-jarige gevangenenbewaker uit Celle, bij Hannover.
26 juni » In de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba wordt een aanslag gepleegd op het konvooi van de Egyptische president Hosni Moebarak, die daar net is aangekomen voor een conferentie van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid.
18 juli » In de Verenigde Staten eist een hittegolf het leven van 650 mensen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_jacobs/I1441.php : benaderd 7 mei 2025), "Bartholomeus "Bert" Jacobs (1919-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.