genealogieonline

Stamboom Vennik » Jacop Jansz (Jacob) van Scoer

Persoonlijke gegevens Jacop Jansz (Jacob) van Scoer 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Jacop Jansz van Scoer


Gezin van Jacop Jansz (Jacob) van Scoer

Hij is getrouwd met Baertgen.

http://www.mijnstambomen.nl/verschoor.htm

Jacop van Scoer behoorde ca. 1460 tot de 'ghemeenen bueren' van Ridderkerk, die 1/3 deel van de kosten opbrachten voor de bouw van de kerk; in 1461 was Jacob van Scoer 'waarsman' of penningmr. van de polder Oud-Reijerwaard; in de polderrekeningen van Nieuw-Reijerwaard wordt Jacob van Schoer vermm. in de periode 1464-1479, waarvan slechts eenmaal met patroniem (in 1471); 1464/1465 verm. onder de uitgaven: "Ith. Jacop va(n) Scoer" (Rek. Nw-Reijerw., Hoogheemr. IJsselm., O/N-Reijerw. 38/21, fol. 2v.); 1471/1472: verm. onder de uitgaven: "Ith. Jacop Jansz. van Schoer va(n) Willaerts weteringhe te maken" (Rek. Nw-Reijerw.; Hoogheemr. IJsselm, O/N-Reijerw. 38/28, fol. 2v.); 1475/1476: verm. onder de uitgaven: "Ith. ghegeve(n) Jacop van Schoer van XIJ lib. roesels elc lib. een lelyplac daer men die koker vander moeien mede ghesmaert heeft" (Rek. Nw-Reijerw., Hoogheemr. IJsselm., O/N-Reijerw. 38/32, fol. 5v.); 1478/1479: verm. onder de uitgaven: "Ith. gegh(even) Jacop van Schoer van dat voirscr(even) riet an die molen te voeren' (Rek. Nw-Reijerw.; Hoogheemr. IJsselm. O/N-Reijerw. 38/35, fol. 6v.); 1479/1480: verm. onder de uitgaven: "Ith. ghegeve(n) Jacop van Schoer van Willaertsdiicgen dit jaer dicht te houwen dattet niet over en liep'; "Ith. ghegeve(n) Jacop van Schoer va(n) drie vijmen rijs te houwen anden Hordiick en(de) tot Bolnesse te voeren' (Rek. Nw-Reijerw., Hoogheemr. IJsselm., O/N-Reijerw. 38/36, fol. 2 en 9)

Kind(eren):

  1. Dierick Jacobsz van Scoor  ± 1440-1498 


Notities bij Jacop Jansz (Jacob) van Scoer

Jacop van Scoer behoort omstreeks 1460, volgens een acte van aanbesteding van het maken van de kerk in Ridderkerk, tot de zevenentwintig gemene buren die zich gezamenlijk garant stellen voor een derde van de kosten. Wordt in 1461 vermeld als waardsman van de polder Oud Reijerwaard, waar tezelfder tijd ook een Aart van Goer heemraad is.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jacop Jansz (Jacob) van Scoer?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jacop Jansz (Jacob) van Scoer

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Van Scoer


    

De publicatie Stamboom Vennik is samengesteld door (neem contact op).