De temperatuur op 12 augustus 1907 lag tussen 9,9 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 0.8 mm neerslag. Er was 7,2 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
6 januari » In Rome opent Maria Montessori haar eerste school waar ze haar didactische hervormingsplannen wil verwezenlijken.
26 februari » Oprichting van de Bataafse Petroleum Maatschappij in Den Haag.
3 mei » Oprichting van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe SK.
23 september » Grote brand in woningcomplex aan de Marnixstraat te Amsterdam, 8 doden.
6 november » Koets raakt bij dichte mist in het Hoendiep nabij Hoogkerk, 5 doden t.w. oud-commissaris Johan Æmilius Abraham van Panhuys, zoon Hobbe (burgemeester van Leek), hun echtgenotes en huisknecht.
21 december » Bloedbad in de school Santa María in Iquique in Chili. 2200 mensen worden door het leger doodgeschoten.
Trouwdag 1 september 1938
De temperatuur op 1 september 1938 lag tussen 4,1 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 9,1 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
13 maart » De nieuwe Oostenrijkse kanselier Arthur Seyss-Inquart proclameert de anschluss van Oostenrijk bij nazi-Duitsland waarna het de oostprovincie (Ostmark) van het Derde Rijk wordt genoemd.
11 juni » België wordt opgeschud door de aardbeving bij Zulzeke met een sterkte van 5,6 op de schaal van Richter.
21 augustus » De Duitse atleet Karl Hein scherpt in Osnabrück het wereldrecord kogelslingeren aan tot 58,24 meter.
2 september » De Republiek Hatay verklaart zich onafhankelijk van het door Frankrijk bestuurde Syrië.
13 december » Honderd gedeporteerde gevangenen uit Sachsenhausen bouwen het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg.
17 december » Het pas twee jaar oude Centraal Station van Utrecht brandt grotendeels uit.
Dag van overlijden 13 augustus 1980
De temperatuur op 13 augustus 1980 lag tussen 13,3 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 2,0 uur zonneschijn (13%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
2 februari » Vierhonderd gevangenen beginnen in de overvolle gevangenis van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico een opstand die eindigt met ruim veertig doden en grote verwoestingen.
17 mei » Feyenoord wint de beker in een zinderende finale tegen landskampioen Ajax, in De Kuip. Het wordt 3-1 nadat de Amsterdammers eerst op voorsprong komen. De gestopte strafschop door Joop Hiele lijkt het keerpunt te zijn.
18 mei » Een uitbarsting van de vulkaan Mount Saint Helens kost 57 mensen het leven.
14 augustus » Op de Poolse Lenin-scheepswerf begint de staking die voor velen als het begin van de val van het communisme in het Oostblok gezien wordt en leidt tot de oprichting van Solidarność. Lech Wałęsa is de aanvoerder van stakingen in Gdańsk.
12 september » Militaire staatsgreep in Turkije.
19 november » Het Nederlands voetbalelftal verliest ook de tweede wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982. België wint in Brussel met 1-0 door een rake strafschop na rust van spits Erwin Vandenbergh.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Schram.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Schram (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I507.php : benaderd 3 mei 2025), "Theodorus Anthonius Cornelis Schram (1907-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.