Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 15 november 1904
De temperatuur op 15 november 1904 lag tussen -0,9 °C en 9,9 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
7 februari » Een groot deel van de Amerikaanse stad Baltimore brandt af.
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
16 juni » Op deze dag speelt het boek Ulysses van James Joyce zich af.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
Dag van overlijden 11 juli 1956
De temperatuur op 11 juli 1956 lag tussen 12,6 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 14,2 °C. Er was 6,4 uur zonneschijn (39%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
14 februari » Een kopgroep van vijf rijders gaat gezamenlijk over de finish bij de Elfstedentocht; ze worden gediskwalificeerd.
29 maart » In Londen demonstreren wetenschappers uit de Sovjet-Unie de eerste elektronenmicroscoop.
15 juni » John Lennon en Paul McCartney ontmoeten elkaar voor het eerst.
28 juni » De protesten in het Poolse Poznań beginnen. Ze vormen een aanleiding voor de Hongaarse Opstand in datzelfde jaar.
22 juli » In de Poolse stad Chorzów wordt het Stadion Śląski officieel in gebruik genomen met de oefeninterland tussen Polen en de DDR (0-2).
3 oktober » Bij wedstrijden in Boston verbetert de Amerikaanse atleet Harold Connolly het wereldrecord kogelslingeren tot 66,71 meter.
Dag van begraven 14 juli 1956
De temperatuur op 14 juli 1956 lag tussen 14,9 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (11%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Burger.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Burger (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I493.php : benaderd 3 mei 2025), "Maria Sophia Burger (1879-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.