De temperatuur op 15 februari 1921 lag tussen 2,7 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
25 februari » Georgië wordt bezet door de Sovjet-Unie.
15 maart » Stichting van de Poolse voetbalclub Raków Częstochowa.
24 mei » De Belgische regering verleent het stakingsrecht aan de vakbonden.
4 augustus » De Franse uitvinder Édouard Belin verstuurt draadloos een fax over de Atlantische Oceaan.
1 december » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië.
3 december » Oprichting van de Egyptische voetbalbond.
Trouwdag 14 oktober 1948
De temperatuur op 14 oktober 1948 lag tussen 7,4 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 2,1 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
6 maart » Inval van het Arabische bevrijdingsleger van Fawzi al-Qawuqji in Palestina.
9 maart » In een 148 inch grote cyclotron van de universiteit van Californië worden mesonen gemaakt.
29 juli » Opening van de Olympische Spelen in Londen; de eerste Spelen na de Tweede Wereldoorlog.
23 augustus » Oprichting van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De Nederlander Willem Visser 't Hooft wordt gekozen tot eerste secretaris-generaal.
12 november » Het Tribunaal van Tokio veroordeelt 7 Japanse leiders tot de doodstraf voor hun aandeel in de Tweede Wereldoorlog.
10 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt de Verklaring van de Universele verklaring van de rechten van de mens aan.
Dag van overlijden 13 november 1972
De temperatuur op 13 november 1972 lag tussen 4,7 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 9,3 mm neerslag gedurende 5,4 uur. Er was 2,1 uur zonneschijn (23%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
10 januari » President Joseph-Désiré Mobutu van Zaïre verandert zijn naam in Sese Seko kuku Ngbendu wa za Banga, vrij vertaald "de sterke, krachtige leider die het land naar voorspoed zal brengen".
30 maart » Eerste druk van het bankbiljet van 1000 gulden met Baruch Spinoza.
7 juli » De Nederlandse regering besluit niet langer het gebruik van softdrugs te vervolgen.
23 juli » De Belgische wielrenner Eddy Merckx wint opnieuw de Ronde van Frankrijk.
31 augustus » Mark Spitz verbetert bij de Olympische Spelen in München zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vlinderslag tot 54,27.
14 december » De Barend Servet Show zorgt voor opschudding door een spruitjesschillende dame die op koningin Juliana leek.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Schram.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Schram (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I444.php : benaderd 3 mei 2025), "Euphemia Johanna Cornelia Schram (1921-1972)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.