De temperatuur op 15 februari 1921 lag tussen 2,7 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Deportivo Alavés.
3 februari » In München vindt de eerste massabijeenkomst van de NSDAP plaats.
19 februari » België - Stemrecht voor vrouwen in gemeentelijke verkiezingen.
4 maart » Warren G. Harding wordt beëdigd als 29e president van de Verenigde Staten
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
4 augustus » De Franse uitvinder Édouard Belin verstuurt draadloos een fax over de Atlantische Oceaan.
Trouwdag 14 oktober 1948
De temperatuur op 14 oktober 1948 lag tussen 7,4 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 2,1 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
10 maart » Jan Masaryk, de partijloze minister van Buitenlandse Zaken van Tsjecho-Slowakije wordt dood aangetroffen op de binnenplaats van het ministerie van buitenlandse zaken te Praag, hij is waarschijnlijk uit het raam van zijn kantoor in het ministerie geduwd.
14 maart » Bernd Stange, Oost-Duits voetballer en voetbalcoach
21 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Pogoń Szczecin.
12 juni » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot internuntius in India.
29 juli » Opening van de Olympische Spelen in Londen; de eerste Spelen na de Tweede Wereldoorlog.
14 september » Oprichting van Bolviaanse voetbalclub Club Destroyers.
Dag van overlijden 13 november 1972
De temperatuur op 13 november 1972 lag tussen 4,7 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 9,3 mm neerslag gedurende 5,4 uur. Er was 2,1 uur zonneschijn (23%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
1 augustus » André Spoor treedt op als enige hoofdredacteur van de nieuwe fusiekrant NRC Handelsblad.
14 augustus » Een Iljoesjin-vliegtuig van de Oost-Duitse vliegmaatschappij Interflug stort neer op een buitenwijk van Oost-Berlijn. 156 mensen komen om.
10 september » De Verenigde Staten verliezen hun eerste internationale basketbalwedstrijd in een omstreden duel met de Sovjet-Unie bij de Olympische Spelen in München.
12 september » Benoeming van Paul Schruers tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Hasselt in België.
25 november » Norman Kirk wordt verkozen tot premier van Nieuw-Zeeland.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Schram.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Schram (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I444.php : benaderd 23 maart 2025), "Euphemia Johanna Cornelia Schram (1921-1972)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.