Stamboom Steenbergen/de Vries en van 't Ende/Staal

Foto van Marcel Steenbergen
De publicatie Stamboom Steenbergen/de Vries en van 't Ende/Staal is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 6.814 personen. Vanwege privacy zijn 53 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 13 maart 2024.


Welkom op mijn genealogieonline pagina, mijn naam is Marcel Steenbergen, amateur genealoog.

Sinds enkele jaren ben ik bezig met mijn eigen stamboom, geholpen door mijn oom Johannes de Vries van wie ik de gegevens mocht gebruiken die hij in de jaren had verzameld over de families de Vries en Brink ben ik de rest uit gaan zoeken, voornamelijk de families Steenbergen en Terpstra.

Daarnaast ben ik tegenwoordig ook bezig met het maken van Virtuele Begraafplaatsen op Find A Grave:
Voor de de Vries kant en de Steenbergen kant. Hiervoor trek ik er zelf ook op uit om eventueel foto's te maken van de graven.

Sinds de geboorte van mijn 2 dochters ben ik ook de stamboom van hun moeder (mijn vriendin) Mirella van 't Ende aan het uitzoeken.
Hierbij gaat het om de families van 't Ende/Bartels en Staal/Gosselink.

Omdat ik een zo compleet en juist mogelijke stamboom wil maken, stel ik het zeer op prijs als je suggesties, informatie en/of afbeeldingen/foto's hebt.
Neem in zo'n geval gewoon contact met me op. Ook als je op of aanmerkingen hebt natuurlijk.

Bronvermeldingen staan over het algemeen bij de personen ingevuld, ik heb hierbij vooral gebruik gemaakt van de digitale mogelijkheden zoals OpenArch, FamilySearch en WieWasWie. Maar ook de verschillende losse regionale archieven, een aantal heb ik ook persoonlijk bezocht.

Graag wil ik in het bijzonder de heer J. Arends bedanken voor alle informatie over de familie de Vries en Arends, zijn onderzoek is een belangrijke bron geweest voor mijn eigen onderzoek.

Ook mijn hartelijke dank aan de mensen op het forum van Collectie Overijssel, ze hebben voor mij een "brick wall" verpulverd waar ik al jaren tegen aan liep.

Ik heb ook in de begin periode van mijn stamboomonderzoek mogen meewerken aan een tweetal fotoboeken over Kermis families gemaakt door Herman AtsmaWelkom in de wereld die kermis heet deel 1 en Welkom in de wereld die kermis heet deel 2 en word daarin dus ook vernoemd in het colofon.

Het grootste deel van de foto's en afbeeldingen komen rechtstreeks uit de archieven of heb ik gekregen van familie, vrienden en kennissen. Een aantal heb ik ingescand vanuit mijn eigen bezit. Een unieke foto van mijn opa en diens broer heb ik weten te bemachtigen via de website van Deventer Krachtsport Vereniging "Hercules". De website is sindsdien niet meer te bezoeken, maar ik wil ze nog wel even benoemen. Ze hebben nog wel een Facebook pagina.

Veel foto's van graven heb ik van Online Begraafplaatsen en Graftombe.nl. Maar een aantal komen ook van de fantastische website van het Rooms Katholieke Kerkhof Zwolle waar veel familieleden liggen van mijn moeder's kant.

Veel plezier met het struinen door deze stamboom!

Groeten,

Marcel

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.
Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!