Stamboom Rogier » Jacques ROGIER (± 1750-< 1784)

Persoonlijke gegevens Jacques ROGIER 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
  • Alternatieve namen: Jacobus ROGIER (variation), Jacob ROGIER (variation)
  • Hij is geboren rond 1750 in Carpentras, Département du Vaucluse, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk.
    Omstreeks 1750 geboren
  • Hij werd gedoopt rond 1750 in Carpentras, Département du Vaucluse, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk.
  • Genaturaliseerd op 5 augustus 1753, Haarlem, Gemeente Haarlem, North Holland, Nederland.Bron 15
  • Beroepen:
    • in het jaar 1775 "Valet de Chambre"Fransche Hotel in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.

      Jacques Rogier was Meester Behanger en Kamerdienaar ("Valet de Chambre") in het Fransche Hotel in Den Haag. Dit was het Hotel van de Franse gezant in Den Haag, welke in 1782 afbrandde.
      Het Hotel was de ambstwoning van de ambassadeur van Frankrijk. Waarschijnlijk heeft Jacques Rogier voor tenminste 2 verschillende ambassadeurs van de Koning van Frankrijk gewerkt. In ieder geval waren dit:
      1771 - 1776 : Le marquis de NOAILLES
      1777 - 1784 : Le duc de La VAUGUYON

      in 1784 werd De la Vauguyon ambassadeur aan het Spaanse Hof en opgevolgd door "Le marquis de VERAC"
      Bron: Liste chronologique des Ambassadeurs de France aux Pays-Bas

      In de nacht van 26 op 27 Maart 1782 brak er brand uit in het gebouw van de Fransche ambassade . Het geheele garnizoen kwam op de been; de Prins en de hertog waren mede aanwezig. Het blusschingswerk schijnt niet bijzonder succesvol geweest te zijn. Men leest toch in Gijsbert Karel’s aanteekeningen: „Dog (de Prins) heeft nog de spruiten vroeg genoeg doen komen, nog die beter können maaken, nog de werkers vlytiger doen werken ... . Dus zyn goede wille zyn vermoogen verre schynt te booven te gaan. Ну bragtte een deels verbrandte hoed aan den hertog om getuigenis geloov ik van zynen yver af te leggen"

      https://www.haagsefotos.nl/een-wandeling-door-de-belangrijkste-straten-en-pleinen-van-s-gravenhage-anno-1837/

      "Alvorens men aan de dwarsstraat, de Casuarie- of Sterlingstraat komt, merkt men eene ruimte op, slechts door een’ kleinen muur besloten. Voorheen stond hier het hôtel van de Fransche ambassade, hetwelk den 27 Maart 1782 door een’ vreesselijken brand verwoest werd. Van dit gebouw is genoegzaam niets dan de kapel overgebleven, waarvan de ingang zich in de Casuariestraat hevindt, en waaruit men het grootsche van dit gebouw kan opmaken"
    • in het jaar 1775 "Tabissier" in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 16

      Tabissier is een stoffeerder, behanger
    • in het jaar 1776 Fransch Behanger in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 17

      Jacques Rogier noemt zich in deze door hem geplaatste advertentie "Fransch Behanger"
    • in het jaar 1778 Behanger in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 18

      In 1778 werd J. Rogier toegelaten tot het Sint Crispijnsschoenmakersgilde. In dit gildeboek werden naast schoenmakers, ook behangers ingeschreven. Jacques Rogier werd als behanger ingeschreven.
    • in het jaar 1779 Tapissier in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 19

      In 1779 stuurde Jacques Rogier een rekening over mei van fl. 60,78 voor levering aan Prinses Louise.
    • in het jaar 1781 Tapissier in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 20

      Op 27 april 1782 tekende Jacques Rogier zijn rekening voor leveringen aan Prinses Louise over de periode december 1781 - maart 1782 voor ontvangst. De rekening is volledig in het Frans opgesteld en de aanhef luid: "S.A.S. Madame la princesse Louise par ordre de mademoisselle Hollard" (hier wordt Louise's gouvernante Victoire Hollard (1745 - 1806 bedoeld). "par ROGIER tapissier" De totaalsom van de rekening bedraagt fl. 687,50
    • in het jaar 1784 Meester Behanger in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 21
    • in het jaar 1784 Tapissier in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 20

      De laatste rekening over 1784 van Jacques Rogier aan Prinses Louise werd door zijn weduwe Johanna Maria van Doorn voor ontvangst getekend. De ontvangst vond plaats op 31 december van dat jaar, maar werd waarschijnlijk pas op 12 februari 1785 getekend. In eerste instantie tekende Johanna Maria van Doorn met "Voldaan den 12 februari 1785, de weduwe Rogier". Deze tekst is doorgestreept en veranderd in "Alles voldaan den 31 december 1784, de weduwe Rogier"
  • Nationaliteit: Frankrijk.
  • Geloof: in het jaar 1750 Roomsch.
  • Woonachtig:
    • op 5 augustus 1753: Haarlem, Gemeente Haarlem, North Holland, NederlandKrayenhorstergragt.Bron 22

      Admissieregisters met aantekening van door burgemeesters toegelaten personen, Ingericht per buurt, met voorin lijst van Franse refugiés over de periode 1710-1755:

      "Den 5 aug 1753 Susanne Marie Rogier, Wed du Tour en haar zoon Jacques du Tour, op de Nieuwe Krayenhorstergragt, in de nommerhuyzen"

      Historie: De Nassaulaan (voorheen Kraaienhorstergracht) te Haarlem loopt vanuit het verlengde van de Gedempte Oude Gracht (centrum), richting het noorden naar het Nassauplein. Oorspronkelijk was er op de plek van de Nassaulaan de Kraaienhorstergracht. Deze gracht is omstreeks in het midden van de 19e eeuw gedempt vanwege stankoverlast. Op de Nassaulaan was tot halverwege de jaren zestig de uitgeverij en drukkerij De Spaarnestad gevestigd. Het Spaarnestadterrein werd gesloopt en hiervoor in de plaats kwam een wooncomplex. Aan de Nassaulaan staan een zestal rijksmonumenten.
    • op 1 november 1775: Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, NederlandHofstraat Oostzijde.Bron 16

      Betreft een huis in de Hofstraat Oostzijde.
      "Dit huis heeft gehuurd Mr. Rogier, Tabissier, November 1775"
    • in het jaar 1777: Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, NederlandKortpoot-Houtstraatbuurt.
    • op 16 mei 1781: Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, NederlandHoogstraat.Bron 23

      16 meij ...."Voor welkomst van de Heer Rogier f 1,-"
      Oorzaak: verhuizing binnen Den Haag
    • op 1 mei 1782: Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, NederlandHoogstraat (alhier ingeschreven onder No. 1277).Bron 24

      "Wy ondergeschreve Deeken, Hoofdmannen en Sectretaris van de Kortpoot en Houtstraat buurt attesteren by dezen, dat Jacob Rogier geboortig van Vrankrijk en zyn Huisvrouw Van Doore geboortig van s bosch met 5 kinderen, geboortig van s hage t' zedert den tyd van 4 jaar hebben gewoond in onze Buurt in het Huis No. 111 (?) En dat dezelve in ons Buurt-Boek alzo behoorlyk zyn geregistreert.
      Actum 's Gravenhage dezen den 19 meij 1781

      Overgebragt by my ondergeschreve in het Buurt-Boek van de Hoogstraat onder No. 1277 in 's Gravenhage dezen 1 meij 1782"

      Op 1 mei 1782 werd Jacques (Jacob) Rogier met zijn vrouw en 5 kinderen ingeschreven in het buurtboek van de Hoogstraat-liefdebuurt, op het adres Hoogstraat no. 1277. Hij overhandigde hierbij de attestatie ondertekend door de secretaris van de Kortpoot en Houtstraatbuurt, waaruit blijkt dat hij hier 4 jaar gewoond heeft. Deze attestatie is afgegeven op 19 mei 1781. Vanaf 1777 hebben Jacques en zijn gezin dus gewoond in de Kortpoot-Houtstraatbuurt. Op 16 mei 1781 werd Jacques welkom geheten in de Hoogstraatbuurt.
      Oorzaak: Verhuizing van de Kortpoot en Houtstraat buurt naar de Hoogstraat-Liefde buurt
  • Hij is overleden voor 8 december 1784 in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, NederlandFransche Hotel in 's-Gravenhage.Bron 10

    Donderdag den 9 december 1784:
    Rapport van secretaris Van der Goes omtrent de persoon Rogier

    "De secretaris Van der Goes heeft aan Haar Edele Achtbare gerapporteerd, dat hij ingevolgde de last aan hem gegeven, hadde gesprooken met den Heer Berenger waarneemende de zaak aan het Hof van Vrankrijk om van zijn Edele te verneemen, of hij eenige illucidatie zoude kunnen en willen geeven, omtrent de persoon van Rogier, meester behanger alhier in Den Haage, welke volgens geruchten zich zelve in het Fransche hotel zoude hebben verhangen, en daar uit zoude zijn begraaven.
    Dat de heer Berenger daar op aan hem Secretaris hadde geantwoord: Dat de Hofmeester die de directie over de bedienden van het Hotel heeft, aan hem hadde koomen kennis geeven dat de Valet de Chambre tapissier Rogier in het hotel aan een coup de sang was overleeden, en dat hij daarop aan de Capelaan van 't hotel hadde ordre gegeeven, om het doode lighaam op de min kostbaarste wijze, ter aarde te doen bestellen.
    Welk rapport gehoord zijnde is daar van kennisse gegeeven aan de heer Bailliuw, welke begreep dat geen zeekerder informatien kunnende bekoomen over de dood van voornoemde Rogier, als noch geen Schouw over het reeds begraaven lijk te kunnen requireeren, het geen bij Hun Edele achtb. ook aldus begreepen is."
    vermoedelijk zelfmoord door ophanging
    Oorzaak: "volgens geruchten zichzelve heeft opgehangen in het Fransche Hotel"
  • Hij is begraven voor 9 december 1784 in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland.Bron 10
    "op de minst mogelijk kostende wijze"
  • Een kind van Susanne Marie ROGIER
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 8 september 2021.

Gezin van Jacques ROGIER

Hij is getrouwd met Johanna Maria van DOORN.Bronnen 2, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34


Bij attestatie van het 's-Bossche Stadhuis uitgegeven.
"Jacques Rogier J.M. geb te Carpentras in het Graafschap Avignon, en woonende alhier, met Johanna Maria van Doorn J.D. geb. en woonende binnen 's Hertogenbosch"
Gebeurtenis gedeeld met Leonardus van DOORN, Hubertus Petrus BOONS, Leonardus van DOORN

Zij zijn getrouwd op 6 november 1775 te 's-Hertogenbosch, Gemeente 's-Hertogenbosch, North Brabant, Nederland'-Hertogenbosch.Bronnen 2, 32


Kerkelijk huwelijk in de Sint-Pieter:

Identificatie: NT003938896
Datum: 6/11/1775
Soort: DTB Huwelijken 's-Hertogenbosch
Toegang: Huwelijken voor 1811 's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch)
Plaats: 's-Hertogenbosch
Naam archief: Doop-, trouw- en begraafboeken [DTB] van 's-Hertogenbosch
Archiefnummer: 0914
Inventarisnummer: 24
Paginanummer: 58 v
Religie: RK
Parochie: Sint-Pieter

Personen

Naam: Rogier, Jacobus
Geslacht: m
Rol: Bruidegom

Naam: Doorn, van Joanna Maria
Geslacht: v
Rol:Bruid

Naam: Doorn, van Leonardus
Geslacht: m
Rol:Getuige

Naam: Boons, Hubertus Petrus
Geslacht:m
Rol:Getuige

"... Op heden den sesden november 1700 vijfenseventig is getrouwd Jacques Rogier, jongeman, geboren te Carpentras in 't Graafschap Avignon, woonende in 's Hage, met Johanna Maria van Doorn, jongedochter wonende alhier ..."

Kind(eren):

  1. Michel ROGIER  1778-1846 
  2. Hendrika ROGIER  1781-1850

Gebeurtenis op 27 februari 1786 in Den Haag, Gemeente ’s-Gravenhage, Zuid Holland, Nederland : "verkoop alderhande goederen"Hoogstraat by het Lapstraatje.Bronnen 26, 27, 30, 35, 36


"Den 27 Februarij ten huijze van de Weduwe Rogier Coopmanschappen verkogt als ten huijze van den Rendant voor een somma van .... f 505,15"

"HENRICUS JACOBUS DOORSCHODT, Vendumeester van 's Hage, zal op Heden den 27 february 1786, ten Huize van de Weduwe Rogier, in de Hoogstraat by het Lapstraatje Verkoopen; Alderhande GOEDEREN, bestaande in nieuwe gefineerde Stoelen, Foutuyls, Canapées en Vuurscherme, nieuwe Tapyten, Papiere, Ysere en andere Ledikanten, Mahony en andere Tafels, Porcelein en Schilderye."

"HENRICUS JACOBUS DOORSCHODT, Vendumeester van 's Hage, zal op Maandag den 27 February 1786, ten Huize van de Weduwe ROGIER, in de Hoogstraat by het Lapstraatje Verkoopen: Alderhande GOEDEREN, bestaande in nieuwe gefineerde Stoelen, Foutuyls, Canapées en Vuurscherme, nieuwe Tapyten, Papiere, Ysere en andere Ledikanten, Mahony en andere Tafels, Porcelein en Schilderye, het geen verders zal te zien zyn op Vrydag en Zaterdag voor de Verkooping, voormiddags van 10 to 12 en 's middags van 3 tot 5 uuren."

Notities over Jacques ROGIER


Op 16 oktober 1775 verkreeg Jacques (Jacob) Rogier het burgerrecht van 's-Gravenhage, nadat hij zijn akte van indemniteit had "geëxhibeert". Deze akte was op 8 oktober 1775 afgegeven aan Jacob Rogier door Pastoor Augustin Dejean van de Rooms Katholieke Kerk aan de Assendelftstraat te 's-Gravenhage. Voordat Jacques het burgerrecht kreeg moest hij op 9 oktober 1775 ter burgermeesterskamer een eed ter verkrijging van het burgerrecht afleggen.

Bron: BNR 0350-01; Inventaris 1060; Registers met korte aantekeningen betreffende personen die in handen van burgemeesters om een of andere reden een eed af moesten leggen, 1623-1795;
Bron: BNR 0351-01, Inventaris 1064; Alfabetisch register van personen die het burgerrecht van 's-Gravenhage hebben verkregen, na eerst hun acte van indemniteit te hebben vertoond, 1742-1798;

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jacques ROGIER?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jacques ROGIER

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Jacques ROGIER

Voorouders (en nakomelingen) van Jacques ROGIER


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Verwantschap Jacques ROGIER



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. Netherlands, Noord-Brabant Province, Civil Registration, 1811-1942; pal:/MM9.3.1/TH-1-10533-33668-59
    "Netherlands, Noord-Brabant Province, Civil Registration, 1811-1942," images, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:9398-L394-DH?cc=2026223&wc=MVFM-T38%3A1057251101%2C1057293601 : 22 May 2014), 's-Hertogenbosch > Huwelijken 1829 > image 220 of 795; Nederlands Rijksarchiefdienst, Hertogenbosch (Netherlands National Archives, Hertogenbosch).
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  2. DTB 's-Hertogenbosch, Trouwboeken 1773-1799 Schepenbank, NL-HtSA Archiefnummer 0019 Doop-, trouw- en begraafboeken als retroacta van de registers van de burgerlijke stand van 's-Hertogenbosch, 1565-1812, invnr. 273, 41 / Stadsarchief 's-Hertogenbosch
  3. Jacobus Rogier in entry for Hendrika Rogier, "Netherlands, Noord-Holland, Civil Registration, 1811-1950"
    "Netherlands, Noord-Holland, Civil Registration, 1811-1950," database with images, FamilySearch (https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:7YKP-HH2M : 3 June 2020), Jacobus Rogier in entry for Hendrika Rogier, ; citing Death Registration, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, Noord-Hollands Archief (Noord-Hollands Archives), Haarlem; FHL microfilm .

    Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  4. Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965; pal:/MM9.3.1/TH-1942-31046-23742-19
    "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9QX-TT8D?cc=2037960&wc=SM44-RMS%3A346028501%2C346028202%2C346891301 : 22 August 2014), Burgerlijke stand (alle religies) > s-Hertogenbosch > Huwelijken 1773-1810 Begraven 1806-1810 > image 24 of 571; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague).
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  5. Jacobus Rogier in entry for Hendrika Rogier, "Netherlands Deaths and Burials, 1668-1945"
    "Netherlands Deaths and Burials, 1668-1945", database, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:FNHB-CYK : 7 February 2020), Jacobus Rogier in entry for Hendrika Rogier, 1850.
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  6. Jacques Rogier in entry for Joanna Maria van Doorn, "Netherlands, Archival Indexes, Vital Records, 1600-2000"
    "Nederland, Indexen van de Archieven, Primaire Archiefstukken (BS en DTB), 1600-2000," database, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLXK-BXFP : 23 August 2017), Jacques Rogier in entry for Joanna Maria van Doorn, Death 10 Apr 1829, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland; from database, openarchives (https://www.openarch.nl : 2016); citing 's-Hertogenbosch, archive 50, inventory number 4207, record number 207; ; Brabants Historisch Informatie Centrum.
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  7. Netherlands, Bibliothèque Wallonne, Card Indexes, ca. 1500-1858; pal:/MM9.3.1/TH-1961-29542-21443-42
    "Netherlands, Bibliothèque Wallonne, Card Indexes, ca. 1500-1858," database with images, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89S5-GP5P?cc=2134301&wc=M6TV-JTG%3A365152701 : 22 May 2014), Roger-Romjen > image 1035 of 4911; Bibliothèque Wallonne, Leiden (Wallonne Library, Leiden).
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  8. Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965; https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89QX-TC7Y?cc=2037960&wc=SM4H-HZS%3A346028501%2C346028202%2C346969001
    "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89QX-TC7Y?cc=2037960&wc=SM4H-HZS%3A346028501%2C346028202%2C346969001 : 22 August 2014), Burgerlijke stand (alle religies) > s-Hertogenbosch > Huwelijksafkondigingen 1760-1790 > image 307 of 525; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague).
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  9. Jacques Rogier on WikiTree
    WikiTree contributors, "Jacques Rogier", WikiTree, http://www.wikitree.com/wiki/Rogier-72 (accessed 9 May 2020)
    Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  10. BNR 0351-01 Rechterlijke archieven 's-Gravenhage, Inventaris 7; Archief van het college van Baljuw (Schout) en Schepenen en van de opvolgende colleges, Algemene Zaken, Registers van Resolutiën, 1778 dec - 1786 nov, BNR 0351-01, Inv. 7 / Haags Gemeentearchief (HGA)
  11. Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965; pal:/MM9.3.1/TH-1942-31046-23742-19
    "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9QX-TT8D?cc=2037960&wc=SM44-RMS%3A346028501%2C346028202%2C346891301 : 22 August 2014), Burgerlijke stand (alle religies) > s-Hertogenbosch > Huwelijken 1773-1810 Begraven 1806-1810 > image 24 of 571; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague).
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  12. Jacques Rogier in entry for Antoine Puline Rogier, "Netherlands Births and Baptisms, 1564-1910"
    "Netherlands Births and Baptisms, 1564-1910", database, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:X1D5-947 : 3 January 2020), Jacques Rogier in entry for Antoine Puline Rogier, 1782.
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  13. Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965; https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QX-T2LL?cc=2037960&wc=SM44-K68%3A346028501%2C346028202%2C346888401
    "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QX-T2LL?cc=2037960&wc=SM44-K68%3A346028501%2C346028202%2C346888401 : 22 August 2014), Burgerlijke stand (alle religies) > s-Hertogenbosch > Huwelijksaangiften 1759-1762, 1768-1770, 1772-1778 > image 299 of 452; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague).
    Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  14. Jacques Rogier in entry for Louis Julius Cecar Marijn Rogier, "Netherlands, Archival Indexes, Miscellaneous Records"
    "Nederland, Indexen van de Archieven, Primaire Archiefstukken (BS en DTB), 1600-2000," database, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLF1-89FD : 30 August 2017), Jacques Rogier in entry for Louis Julius Cecar Marijn Rogier, Death 29 Mar 1828, Deventer, Overijssel, Nederland; from database, openarchives (https://www.openarch.nl : 2016); citing DEVENTER 1811-1950__tblOverlijdensakten, archive 0123, inventory number 3127, record number 76; DEVENTER 1811-1950__tblOverlijdensakten; Historisch Centrum Overijssel.
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  15. "Netherlands, Bibliothèque Wallonne, Card Indexes, ca. 1500-1858," images, FamilySearch (https://familysearch.org), > image 1035 of 4911; Bibliothèque Wallonne, Leiden (Wallonne Library, Leiden)., 4747 / Familysearch
  16. Buurten van 's-Gravenhage, 'Boek van de Willige Pootens Buurt No. 34'. Bevolkingsregister, 1762-1815 - BNR 0380-01, Inventarisnummer 126, 0380-01, Inv.nr. 126, Mr. J.E.J. Geselschap, folio 72 / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  17. 's-Gravenhaagsche Courant 23-11-1776, Kon. Bibliotheek Nationale bibliotheek van Nederland / Kon. Bibliotheek Nationale bibliotheek van Nederland
  18. Naamlijsten van nieuwe gildeleden van het St.-Crispijns- of Schoenmakersgilde, 1751-1794; Oud archief van de gemeente 's-Gravenhage 1313-1815; BNR 0350-01; Inventarisnummer 4940, BNR 0350-01; Inv.n.r 4940, 53 / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  19. Koninklijke Verzamelingen, Den Haag, Archief: Louise, prinses van Oranje-Nassau (1770-1819), echtgenote van Karel Georg August, prins van Brunswijk-Lüneburg, inventarisnummer A33-352, Rekening en verantwoording van thesaurier-generaal J.C. Reigersman van de inkomsten en uitgaven van prinses Louise, 1771 - 1788, KV Archief: Louise, prinses van Oranje-Nassau (1770-1819), inv.nr. A33-352, Louise van Oranje, hertogin van Brunswijk-Wolfenbüttel / Koninklijke Verzamelingen
  20. Koninklijke Verzamelingen, Den Haag, Archief: Louise, prinses van Oranje-Nassau (1770-1819), echtgenote van Karel Georg August, prins van Brunswijk-Lüneburg, inventarisnummer A33-353, Beheer van de Financiën, Rekening en verantwoording van thesaurier-generaal J.C. Reigersman van de inkomsten en uitgaven van prinses Louise, 1771 - 1788, KV Archief: Louise, prinses van Oranje-Nassau (1770-1819), inv.nr. A33-353, Louise van Oranje, hertogin van Brunswijk-Wolfenbüttel / Koninklijke Verzamelingen Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  21. Baarsen, R.J. “‘In de Commode van Parijs Tot Den Haag’ Matthijs Horrix (1735-1809), Een Meubelmaker in Den Haag in de Tweede Helft van de Achttiende Eeuw.” Oud Holland 107, no. 2 (1993): 161–255. http://www.jstor.org/stable/42711425.
  22. Stadsbestuur van Haarlem, Admissieregisters met aantekening van door burgemeesters toegelaten personen, 1704-1793, Toegangsnummer: 3993, Inventarisnummer: 1575 / Noord-Hollands Archief Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  23. Inventaris van de archieven van de buurten van 's-Gravenhage, BNR 0380-01 Buurten van 's-Gravenhage, Inventarisnummer 53; Hoogstraat(liefde)buurt, Notulen van de bestuurs- en ledenvergaderingen, BNR 0380-01, Inv.nr. 53, 63 / Haags Gemeentearchief (HGA)
  24. Inventaris van de archieven van de buurten van 's-Gravenhage, BNR 0380-01 Buurten van 's-Gravenhage, Inventarisnummer 55; Hoogstraat(liefde)buurt, Ingekomen stukken, 1754-1816, BNR 0380-01, Inventarisnummer 55 / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  25. Archief van Schepenen gecommitteerd tot de huwelijkszaken; BNR 0351-01, Inventaris 766; Leggers van ondertrouw 1773 - 1778, BNR 0351-01, Inv 766, 110 / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  26. 's-Gravenhaagse Courant, vrydag 24 february 1786, editie nr. 24, 2 / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  27. 's-Gravenhaagse Courant, vrijdag 17 february 1786, editie nr. 21, 2 / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  28. "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org), Burgerlijke stand (alle religies) > s-Hertogenbosch > image 307 of 525; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague)., scan 307 / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  29. DTB Huwelijken 's-Hertogenbosch, 1753-1790, Toegangsnummer: NL-HtSA Archiefnummer 0914 Parochie Sint-Pieter te 's-Hertogenbosch, 1425-1982, inv.nr. 24, 58v / Stadsarchief 's-Hertogenbosch
  30. 's-Gravenhaagse Courant, maandag 27 february 1786, editie nr. 25, 2 / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  31. BNR 0321-01 Secretaris als ontvanger van impost op trouwen en begraven; Inv 20; Registers van aangifte van het trouwen klasse pro Deo, met voorin begraven pro deo 1775-1781, BNR 0321-01; Inv 20, 138
    Deze registers van aangifte van het trouwen van klasse pro deo bevatten voorin tevens de opgave van het begraven pro deo
    / Haags Gemeentearchief (HGA) Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  32. "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org), Burgerlijke stand (alle religies) > s-Hertogenbosch > image 24 of 571; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague)., scan 24 / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  33. "Netherlands, Noord-Brabant, Church Records, 1473-1965," images, FamilySearch (https://familysearch.org), Burgerlijke stand (alle religies) > s-Hertogenbosch > image 299 of 452; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague)., scan 299
    Vergadering schepenbank 14 oktober 1775.
    Bij attestatie is gebleken dat de ouders van de bruidegom beide zijn overleden.
    / Familysearch Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  34. DTB 's-Hertogenbosch, Ondertrouwboeken Schepenbank 1775-1776, Archiefnummer: 0019, Inventarisnummer: 570 / Stadsarchief 's-Hertogenbosch
  35. Bijlagen van de rekeningen van de Venduemeester H. J. Doorschodt, 1784 juli 1-1793 juni 30, BNR 0350-01 Oud archief van de gemeente 's-Gravenhage 1313-1815, Inventaris 3715, BNR 0350-01 Inv 3715 / Haags Gemeentearchief (HGA)
  36. Rekeningen van de Venduemeester Henricus Jacobus Doorschodt van het recht van de verkopingen, 1784-1793, 4e Rekening 1786, Afgehoord op 1 november 1786, BNR: 0350-01 Oud archief van de gemeente 's-Gravenhage 1313-1815, Inventarisnummer 3702, BNR 0350-01, Inv. 3702, 17 / Haags Gemeentearchief (HGA)

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:
  • Stamboom Peet, beide auteurs hebben bevestigd dat het om dezelfde persoon gaat
  • Stamboom Van Koert, beide auteurs hebben bevestigd dat het om dezelfde persoon gaat

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 6 november 1775 lag rond de 7,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oosten. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1775: Bron: Wikipedia
    • 13 januari » Eerste opvoering van de opera La finta giardiniera van Wolfgang Amadeus Mozart in München.
    • 22 februari » Bisschopswijding en kroning van Paus Pius VI in Rome.
    • 14 april » Eerste abolitionistische groepering opgericht in de Verenigde Staten, door Benjamin Franklin en Benjamin Rush.
    • 2 mei » Benjamin Franklin voltooit zijn studie van de Golfstroom.
    • 11 juni » Koning Lodewijk XVI van Frankrijk wordt tot koning gekroond.
    • 21 juni » Karel van Nassau-Usingen wordt opgevolgd door zijn zoon Karel Willem.

Over de familienaam ROGIER

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam ROGIER.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over ROGIER.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam ROGIER (onder)zoekt.

De publicatie Stamboom Rogier is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
P. Rogier, "Stamboom Rogier", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-rogier/I90940411.php : benaderd 1 mei 2024), "Jacques ROGIER (± 1750-< 1784)".