De temperatuur op 19 december 1914 lag tussen 4,5 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 13,3 mm neerslag. Er was 3,7 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 maart » In New Haven, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, vindt het eerste wereldkampioenschap kunstschaatsen plaats.
7 juni » De Ancona vaart als eerste schip door de sluizen van het Panamakanaal.
23 juli » Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
4 augustus » Eerste Wereldoorlog: Duitse troepen vallen België binnen, waardoor het Verenigd Koninkrijk de oorlog verklaart aan Duitsland.
1 september » De laatste Amerikaanse trekduif, een duivin genaamd Martha, sterft in de Cincinnati Zoo. Daarmee is de soort uitgestorven.
8 december » Slag om de Falklandeilanden tussen Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
Trouwdag 24 september 1942
De temperatuur op 24 september 1942 lag tussen 9,0 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 11,9 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 3,1 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
8 maart » De Nederlandse mijnenveger Jan van Amstel tot zinken gebracht door een Japanse torpedobootjager.
19 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club San José.
9 april » Tweede Wereldoorlog: in Kamp Amersfoort worden 77 krijgsgevangen soldaten uit de Sovjet-Unie gefusilleerd.
3 mei » In concentratiekamp Sachsenhausen worden 72 Nederlanders geëxecuteerd. Het merendeel was lid van de Ordedienst.
28 mei » Uit wraak voor de moord op Reinhard Heydrich vermoorden de nazi's in Tsjecho-Slowakije meer dan 1800 mensen.
6 december » De RAF bombardeert de Philipsfabrieken in Eindhoven om de levering van goederen aan de Duitsers te laten stagneren.
Dag van overlijden 4 april 2006
De temperatuur op 4 april 2006 lag tussen 2,1 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 9,3 uur zonneschijn (71%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 27 mei 2003 tot vrijdag 7 juli 2006 was er in Nederland het kabinet Balkenende II met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van vrijdag 7 juli 2006 tot donderdag 22 februari 2007 was er in Nederland het kabinet Balkenende III met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
8 februari » De film The Last King of Scotland gaat in Nederland in première.
20 mei » De Chinese Drieklovendam in de Jangtsekiang wordt 's werelds grootste waterkrachtcentrale en dam. De constructie begon in 1994.
1 juli » Jan Blokker schrijft zijn laatste column in de Volkskrant. Hij stapt over naar NRC Handelsblad.
9 juli » In Irkoetsk, in Rusland, stort S7 Airlines-vlucht 778 neer. Minstens 124 mensen, waaronder ook westerlingen, komen om.
16 augustus » Het Servisch voetbalelftal speelt de eerste officiële interland als zelfstandige natie. In een vriendschappelijke interland in Praag wordt met 3-1 gewonnen van Tsjechië.
17 september » Motorcrosser Stefan Everts neemt afscheid met zijn 101e Grand Prix-zege.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I47385.php : benaderd 10 mei 2025), "Mattheus "Thijs" Reuvers (1914-2006)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.