De temperatuur op 24 januari 1919 lag tussen -2.9 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -1 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 maart » Benito Mussolini richt de fascistische partij op.
13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Trouwdag 25 februari 1943
De temperatuur op 25 februari 1943 lag tussen -0.1 °C en 3,8 °C en was gemiddeld 2,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
27 januari » De stad Wilhelmshaven is het slachtoffer van het eerste Amerikaanse bombardement op Duitsland.
3 maart » 173 mensen komen om in het gedrang om een veiligheidsbunker in te komen in het Bethnal Green metrostation in Londen.
18 augustus » Nachtelijk bombardement op Peenemünde, uitgevoerd door de RAF onder de codenaam Operation Hydra.
12 september » Naar eerst in 'huisarrest' gezeten te hebben wordt Benito Mussolini bevrijdt door de Duitsers, onder leiding van Otto Skorzeny.
10 oktober » Enschede wordt gebombardeerd door Amerikaanse bommenwerpers die het op Vliegveld Twente hebben gemunt. Er vallen 151 doden en 104 zwaargewonden.
18 oktober » De schrijver A.M. de Jong wordt door Nederlandse SS'ers vermoord, een van de zgn. Silbertanne-acties.
Dag van overlijden 13 december 1997
De temperatuur op 13 december 1997 lag tussen 2,1 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Er was 3,1 uur zonneschijn (40%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
26 januari » Louise Karlsson zwemt in Malmö een wereldrecord op de 100 meter wisselslag kortebaan (25 meter): 1.01,03.
4 februari » O.J. Simpson wordt civielrechtelijk aansprakelijk gesteld voor de moord op Ron Goldman en Nicole Simpson.
6 maart » In Quito wordt het Estadio de Liga Deportiva Universitaria officieel in gebruik genomen.
26 september » Garuda Indonesia-Vlucht 152, een Airbus A300 van Garuda Indonesia afkomstig uit Jakarta stort neer bij Medan. Alle 234 inzittenden komen om het leven.
10 december » Inhuldiging van de HST-lijn Brussel - Parijs. Voor de eerste maal overschrijdt een trein, de Thalys, een Europese grens met een snelheid van 300km/h.
15 december » Een gecharterde Toepolev Tu-154 uit Tadzjikistan stort neer in de woestijn bij de luchthaven van Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Er komen 85 personen om.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I47093.php : benaderd 12 mei 2025), "Adrianus "Janus" Reuvers (1919-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.