De temperatuur op 25 mei 1930 lag tussen 11,2 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 2,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
13 maart » De Amerikaans astronoom Clyde Tombaugh maakt melding van de ontdekking van de planeet Pluto.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
16 december » Oprichting hockeyclub MEP uit Boxtel.
22 december » De Federaasje fan Fryske Studinteferienings wordt opgericht.
Trouwdag 27 oktober 1959
De temperatuur op 27 oktober 1959 lag tussen 7,4 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 18,0 mm neerslag gedurende 12,4 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
30 januari » De 3133 meter hoge Cerro Torre in Argentinië wordt door Cesare Maestri en Toni Egger voor de eerste maal beklommen.
10 februari » Prinses Wilhelmina publiceert haar autobiografie 'Eenzaam, maar niet alleen'.
7 april » In Los Alamos wordt voor het eerst een kernreactor toegepast voor de productie van elektriciteit.
18 mei » Sparta wint met 4-0 bij DWS in het Olympisch Stadion van Amsterdam en wordt zo de eerste Rotterdamse landskampioen in het betaalde voetbal.
18 november » Peter Koelewijn brengt Kom van dat dak af uit.
13 december » Mies Bouwman leidt de allereerste inzamelingsactie op televisie in Nederland; Redt een kind, voor Algerijnse vluchtelingen in Marokko.
Dag van overlijden 18 december 2001
De temperatuur op 18 december 2001 lag tussen -3,9 °C en 5,6 °C en was gemiddeld 2,0 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,2 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
31 januari » Een van de Libische verdachten van de aanslag in 1988 op een Boeing boven Lockerbie wordt schuldig bevonden aan moord, de andere wordt vrijgesproken.
30 april » Na afloop van Koninginnedag in Amsterdam breken rellen uit rond het Centraal Station. Dit gebeurt nadat alle treinverkeer stil komt te liggen en tienduizenden passagiers stranden.
24 mei » De 15-jarige Sherpa Temba Tsheri bereikt als jongste mens ooit de top van de Mount Everest.
10 juni » Het Frans voetbalelftal wint voor de eerste keer het toernooi om de Confederations Cup door in de finale Japan met 1-0 te verslaan.
24 november » Crossair-vlucht 3597 stort neer in de buurt van Zürich Airport. Hierbij komen 24 van de 33 inzittenden om het leven.
27 november » Uit beelden van Hubble ruimtetelescoop wordt ontdekt dat er op de planeet Osiris water en zuurstof aanwezig is, en dat zij een blauwe staart heeft bestaande uit waterstof.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I47099.php : benaderd 11 mei 2025), "Adrianus Petrus Maria "Jos" Reuvers (1930-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.