De temperatuur op 16 april 1917 lag tussen 2,7 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 5,3 mm neerslag. Er was 7,5 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
2 maart » Gedwongen aftreden van tsaar Nicolaas II van Rusland.
31 maart » De Verenigde Staten nemen de Maagdeneilanden over na betaling van $25 miljoen aan Denemarken.
6 april » De Verenigde Staten verklaren Duitsland de oorlog (zie Eerste Wereldoorlog).
15 mei » Troonsafstand van Nicolaas II van Rusland namens hem en zijn zoon Aleksej.
7 november » Begin van de Oktoberrevolutie: Lenin, de aanvoerder van de bolsjewieken, leidt de communisten in een vrijwel bloedeloze staatsgreep tegen de Voorlopige Regering. (In Rusland gold toentertijd de juliaanse kalender en volgens die kalender was het toen 25 oktober.)
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Trouwdag 22 juni 1942
De temperatuur op 22 juni 1942 lag tussen 10,0 °C en 25,5 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 14,4 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
2 januari » Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, wordt door Japan bezet.
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Ongeveer 150 Japanse oorlogsvliegtuigen vallen Darwin in Australië aan.
8 maart » De Nederlandse mijnenveger Jan van Amstel tot zinken gebracht door een Japanse torpedobootjager.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
26 november » Première van de film Casablanca in New York.
Dag van overlijden 7 juli 2000
De temperatuur op 7 juli 2000 lag tussen 10,5 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 2,8 uur zonneschijn (17%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
7 april » André Hazes weigert een Edison in ontvangst te nemen.
3 juni » In het Wagener-stadion in Amstelveen wint de Nederlandse vrouwenhockeyploeg voor de 2e keer in de geschiedenis de Champions Trophy.
24 juni » Benoeming van Jan van Burgsteden tot hulpbisschop van Haarlem.
28 juni » Na zeven maanden getouwtrek keert het zesjarige bootvluchtelingetje Elián González met zijn vader terug naar Cuba.
2 september » Het Nederlands voetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2002 met een gelijkspel (2-2) tegen Ierland. Het is de eerste wedstrijd onder leiding van bondscoach Louis van Gaal, die twee spelers laat debuteren: Arnold Bruggink en Wilfred Bouma, beiden van PSV.
16 oktober » De strijdende partijen in DR Congo sluiten een wapenstilstand en bereiken overeenstemming over troepenterugtrekking.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I42449.php : benaderd 30 april 2025), "Eitje Oortwijn (1917-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.