De temperatuur op 20 augustus 1920 lag tussen 8,9 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 11,7 °C. Er was 7,1 mm neerslag. Er was 7,9 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 maart » Harry Boye Karlsen, Noors voetballer († 1994)
15 april » De anarchisten Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti vermoorden naar verluidt twee bewakers wanneer zij een schoenwinkel beroven.
8 juni » Oprichting van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Finland.
8 augustus » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Spartak Myjava.
7 oktober » Het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer wordt in gebruik genomen.
2 december » Armenië staat bij het Verdrag van Alexandropol gebied af aan Turkije.
Trouwdag 22 juni 1942
De temperatuur op 22 juni 1942 lag tussen 10,0 °C en 25,5 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 14,4 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
21 maart » Element nummer 94 krijgt de naam plutonium.
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
6 juli » Anne Frank en de rest van haar familie duiken onder op de zolder van haar vaders kantoor in Amsterdam.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
Dag van overlijden 11 februari 1989
De temperatuur op 11 februari 1989 lag tussen 1,3 °C en 9,9 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 3,3 uur zonneschijn (34%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
18 februari » Het Internationale Rode Kruis staakt een belangrijke voedselluchtbrug in het zuiden van Soedan voor enige tijd op verzoek van het Volks Bevrijdingsleger (SPLA).
25 februari » Christine Aaftink verbetert in Heerenveen het Nederlands schaatsrecord van Herma Meijer op de 500 meter (40,53 seconden) met een tijd van 40,34 seconden.
12 juni » De Italiaanse rechters gaan voor twee dagen in staking om meer aandacht voor de problemen van de rechterlijke macht te vragen.
18 juni » Myanmar is de nieuwe naam van het Zuid-Oostaziatische land Birma.
12 juli » In Tokyo Disneyland wordt de attractie Star Tours geopend.
20 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt het Verdrag inzake de Rechten van het Kind aan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I58658.php : benaderd 9 mei 2025), "Klaas Verhoef (1920-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.