De temperatuur op 23 december 1918 lag tussen 1,3 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 1,8 mm neerslag. Er was 0,6 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
19 maart » Het Amerikaanse Congres stelt de tijdzones vast, en keurt de zomertijd goed.
1 april » Oprichting van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk.
20 oktober » Duitsland accepteert de voorwaarden van de Amerikaanse president Woodrow Wilson om de wereldoorlog te beëindigen.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
9 december » Oprichting van de Finse Nationale Coalitiepartij.
Trouwdag 2 november 1942
De temperatuur op 2 november 1942 lag tussen 6,1 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
19 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club San José.
18 april » De Doolittle Raid op Japan vindt plaats waarbij Tokio voor het eerst wordt gebombardeerd door B-25's.
28 mei » Uit wraak voor de moord op Reinhard Heydrich vermoorden de nazi's in Tsjecho-Slowakije meer dan 1800 mensen.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
25 december » De Japanse onderzeeboot I 66 torpedeert ten noorden van Kuching de Nederlandse onderzeeboot K XVI waarbij alle 36 bemanningsleden om het leven komen.
Dag van overlijden 19 januari 1972
De temperatuur op 19 januari 1972 lag tussen -3.5 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 2,2 °C. Er was 3,9 mm neerslag gedurende 4,5 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
21 februari » President Richard Nixon bezoekt de volksrepubliek China.
1 maart » Franz, de eerste film over het leven van Jacques Brel, gaat in Brussel in première.
10 april » Een aardbeving met een kracht van 7,2 treft de Iraanse stad Ghir Karzin en een gebied van 250 kilometer daaromheen. Meer dan 5300 mensen komen om.
18 juni » West-Duitsland wint in Brussel het EK voetbal door de Sovjet-Unie in de finale met 3-0 te verslaan.
31 juli » IRA-bomaanslag in Claudy, Noord-Ierland. Er ontploffen 3 bommen waarbij negen mensen om het leven komen.
1 november » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Noorwegen met 9-0 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Johan Neeskens scoort drie keer in stadion De Kuip in Rotterdam. Theo Pahlplatz speelt zijn dertiende en laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I42453.php : benaderd 30 april 2025), "Frouwke Oortwijn (1918-1972)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.