Stamboom Kamermans-Van Westen

Foto van A.A.R. Kamermans
De publicatie Stamboom Kamermans-Van Westen is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 20.612 personen. Vanwege privacy zijn 2.516 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 7 april 2024.


Mijn naam is Andries Adriaan Robert (roepnaam: Rob) Kamermans, zoon van Willem Kamermans (1922-1971) en Suzanna Maria Justine van Westen (1924-2008).

Van vaderskant kom ik uit de Zeeuwse tak van het geslacht Kamerman(s). Het geslacht Kamerman(s) is afkomstig uit de noordrand van Noord-Brabant (omgeving Veen). De meerderheid van dit geslacht heet Kamerman (dus zonder -s). Theunis Camermans (1742-1813), waarschijnlijk geboren in Dordrecht, vestigde zich in 1798 in Vlissingen. Van hem stammen de Walcherse Kamermansen af.  Ze woonden in de steden Vlissingen en Middelburg (enkelen wonen daar nog). Zelf ben ik geboren in Vlissingen.

Van moederskant kom ik uit het Zeeuwse geslacht Van Westen (te onderscheiden van het Noord-Hollandse geslacht Van Westen). Van Westen wil in dit geval zeggen: afkomstig uit de Westhoek van Schouwen (omgeving Haamstede). De Schouwse tak verspreidde zich later oostwaards: Zierikzee > Duiveland > Sint Philipsland. Rond 1760 verhuisde Dirk Willemse van Westen (1729-1775) van Schouwen naar Walcheren; van hem stammen de Walcherse Van Westens af; uit deze tak ben ik zelf afkomstig. Een zoon van Dirk, Pieter van Westen (1773-1844) stak het Sloe over (toen nog een zee-arm!) en vestigde zich op Zuid-Beveland; van hem stammen de Zuid-Bevelandse Van Westens af (omgeving Borssele, later ook Goes).

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!