17 januari » De Verenigde Staten annexeren Wake in de Stille Oceaan.
23 januari » Inauguratie van Emilio Aguinaldo als president van de Constitutionele Republiek der Filipijnen.
2 april » Priesterwijding van Eugenio Pacelli in Rome door aartsbisschop Francesco di Paola Cassetta.
27 april » William Middlebrook De uitvinding van de paperclip (eerste patentaanvraag voor paperclipmachine).
3 mei » Oprichting van de Hongaarse voetbalclub Ferencvárosi TC.
10 augustus » In Stavanger wordt de Noorse voetbalclub Viking FK opgericht.
Trouwdag 14 oktober 1920
De temperatuur op 14 oktober 1920 lag tussen 2,7 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
2 februari » Estland verklaart zijn onafhankelijkheid van Rusland.
12 februari » Het vrachtschip de West Aleta, met een lading van 15.000 vaten wijn, vergaat voor de kust van Terschelling, het bergen van de wijn neemt negen maanden in beslag.
13 mei » De nationale voetbalteams van Italië en Nederland spelen voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel in Genua eindigt in een 1-1 gelijkspel door treffers van Dé Kessler (0-1) en Enrico Sardi (1-1).
29 juni » Bij Den Oever wordt de eerste bak zand in zee gestort voor de Amsteldiepdijk naar Wieringen. Dit kan gezien worden als voorbereiding voor de Afsluitdijk.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
31 augustus » De eerste steen wordt gelegd voor een nieuwe cacao- en chocoladefabriek van Ringers in Alkmaar.
Dag van overlijden 23 januari 1979
De temperatuur op 23 januari 1979 lag tussen -5.3 °C en -1.1 °C en was gemiddeld -2.8 °C. Er was 7,6 mm neerslag gedurende 12,8 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
10 maart » Een Nederlands UNIFIL-bataljon vertrekt naar Libanon.
26 maart » Egypte en Israël tekenen een vredesverdrag, waarbij Egypte het eerste Arabische land is dat Israël erkent.
5 mei » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportes Cobresal.
10 juni » Telstar-voetballer Fred Bischot krijgt een mes naar zijn hoofd geslingerd in de nacompetitiewedstrijd tegen FC Groningen.
2 november » De regering van de Verenigde Staten reageert scherp op de militaire machtsovername in Bolivia en schort alle economische en militaire steun aan het Zuid-Amerikaanse land op.
5 november » Na een bloedig weekeinde, waarin naar schatting 30 doden vielen, vinden in de Boliviaanse hoofdstad La Paz opnieuw botsingen plaats tussen het leger en tegenstanders van de militaire staatsgreep, waarbij 39 personen de dood vinden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: S. Brugman, "Stamboom familie Brugman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-brugman/I31391.php : benaderd 30 april 2025), "Mereke Anna BAMBACHT (1899-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.