1 maart » De Franse natuurkundige Antoine Henri Becquerel ontdekt het fenomeen radioactiviteit.
6 april » In Athene beginnen de eerste moderne Olympische Spelen.
16 augustus » Skookum Jim Mason vindt een rijke goudader in Klondike (Noordwest Canada). Binnen een jaar komen minstens 50.000 mensen hun geluk beproeven.
27 augustus » Engels-Zanzibarese Oorlog, kortste oorlog uit de geschiedenis, Zanzibar capituleerde na 38 minuten.
13 september » Paus Leo XIII verklaart in zijn apostolische brief Apostolicae Curae de priester- en bisschopswijdingen en Apostolische successie in de Kerk van Engeland ongeldig.
25 december » John Sousa componeert "The Stars and Stripes Forever".
Trouwdag 20 maart 1930
De temperatuur op 20 maart 1930 lag tussen -0.2 °C en 5,7 °C en was gemiddeld 2,2 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 7,9 uur zonneschijn (65%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 januari » De Mickey Mousestrip wordt voor het eerst uitgebracht.
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
13 maart » De Amerikaans astronoom Clyde Tombaugh maakt melding van de ontdekking van de planeet Pluto.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
25 juli » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Girona FC.
22 december » De Federaasje fan Fryske Studinteferienings wordt opgericht.
Dag van overlijden 8 februari 1981
De temperatuur op 8 februari 1981 lag tussen 7,3 °C en 9,6 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
27 januari » Een scheepsramp bij Java eist 443 doden.
30 maart » Amerikaans president Ronald Reagan wordt in de borst geschoten door John Hinckley Jr., een vriend van de familie van de vicepresident. Twee politieofficieren en James Brady raken ook gewond.
2 april » Bernard Hinault wint de zestiende editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
3 april » Rowdy Gaines scherpt in Austin het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 49,36. Het oude record (49,44) stond sinds 14 augustus 1976 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot en collega-zwemmer Jonty Skinner.
11 december » Bloedbad van El Mozote: 900 dorpsbewoners worden door het leger van El Salvador uitgemoord.
16 december » In Katowice in Polen wordt een opstand neergeslagen tegen de staat van beleg van het communistische regime. Negen mijnwerkers worden door de oproerpolitie doodgeschoten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: S. Brugman, "Stamboom familie Brugman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-brugman/I27781.php : benaderd 30 april 2025), "Teunis BAMBACHT (1896-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.