De temperatuur op 28 februari 1874 lag rond de 5,6 °C. Er was 8 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
1 januari » Afschaffing van de 'differentiële rechten' in Nederlands-Indië; de in- en uitvoerrechten worden gelijk voor Nederlanders en buitenlanders. Minister van Koloniën Fransen van de Putte verwezenlijkt hiermee een belangrijk liberaal programmapunt.
1 januari » De stad New York annexeert de Bronx.
14 maart » Anton Philips, Nederlands industrieel († 1951)
15 april » In Parijs start een groep jonge, voornamelijk impressionistische kunstenaars een geruchtmakende expositie.
5 juni » K.S.R.V. Njord opgericht, eerste Nederlandse studentenroeivereniging.
Trouwdag 17 juni 1910
De temperatuur op 17 juni 1910 lag tussen 10,4 °C en 24,2 °C en was gemiddeld 17,5 °C. Er was 6,4 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
24 februari » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Malmö FF.
28 maart » Henri Fabre slaagt er als eerst in om op te stijgen, te vliegen en te landen met een watervliegtuig.
15 april » Charles Daniels scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.02,8. Het oude record stond sinds 20 juli 1908 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
29 april » Theodore Roosevelt, op dat moment oud-president van de Verenigde Staten, brengt een bezoek aan Amsterdam.
28 mei » Ralph Craig loopt met 21,2 seconden een wereldrecord op de 200 meter.
5 september » De natuurkundige Marie Curie slaagt erin in haar laboratorium in Parijs enkele grammen radium te verkrijgen.
Dag van overlijden 30 september 1968
De temperatuur op 30 september 1968 lag tussen 7,5 °C en 14,3 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 16,2 mm neerslag gedurende 6,1 uur. Er was 1,7 uur zonneschijn (14%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
22 januari » Première van de musical Jacques Brel is alive and well and living in Paris in New York.
2 maart » De staat Florida in de Verenigde Staten wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Miami, het Bisdom Saint Augustine en de nieuwe bisdommen Orlando en Saint Petersburg.
5 april » Als reactie op de moordaanslag op Martin Luther King op de dag ervoor, ontstaan in diverse Amerikaanse steden gewelddadigheden.
25 juli » Paus Paulus VI veroordeelt in zijn encycliek Humanae Vitae alle mechanische en chemische middelen tot geboortebeperking. Deze paus heeft hierna nooit meer een encycliek geschreven.
6 september » Swaziland wordt onafhankelijk.
2 oktober » Bloedbad van Tlatelolco: het leger en de politie schieten op een menigte vreedzame demonstranten in Tlatelolco.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: S. Brugman, "Stamboom familie Brugman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-brugman/I31059.php : benaderd 22 maart 2025), "Sander BAMBACHT (1874-1968)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.