Stamboom Wim en Annelies de Leede » Augustina Wilhelmina Maria Karreman (1878-1956)

Persoonlijke gegevens Augustina Wilhelmina Maria Karreman 


Gezin van Augustina Wilhelmina Maria Karreman

Zij is getrouwd met Bertus van Vliet.

Zij zijn getrouwd.


Kind(eren):

  1. Alie van Vliet  1911-2007
  2. Leo van Vliet  1915-1985


Notities over Augustina Wilhelmina Maria Karreman

Oudestraat Kampen woonden opa en oma Karreman

Opa Karreman was kleermaker; hij had zijn werktafel voor het raam n de achterkamer staan.

Herman werkte op het gemeentehuis in Kampen en was broer van Oma van Vliet; Lies was een andere dochter (Alie Karreman (Bilthoven) was daar de dochter van.

 

 

 

De grootouders van opa van Vliet W. van Vliet (1832) en Theodora van Leest (1842)

9 kinderen:

c, adelbertus, johannes, arnoldus

antonius, leonardus geertruida, theodora, Johanna, Ant

bij een van die tantesAnt (misschien van Antonius???) gingen ze een paar keer per jaar logeren. Ze hadden twee dochters Letta en Marie v Vuuren?? ze hadden een sigarenzaak in waddinxveen

ook vanuit scheveningen zijn ze er nog wel een aantal keren geweest.

 

In Kampen zijn de twee oudsten geboren. Langs de IJssel, links van de brug. Thea en Alie; daarna in de kazerne gewoond

Langstraat Amersfoort: Leo

Nieuwe Gracht Utrecht: Herman

Tulpstraat 13 Dieren

Augustina Wilhelmina Maria Karreman (Stijn)

trouwdatum: 21 mei 1908 in Kampen. zij leerde haar man Bertus kennen in Kampen. Hij zat daar waarschijnlijk als militair (fourier)

waarschijnlijk zonder beroep geweest.

 

Voluit Augustina Wilhelmina Maria

 

Stijn van Vliet Karreman is begraven samen met haar man op de Katholieke begraafplaats aan de Utrechtseweg in Zeist rechts aan de zijkant. nr 4.

Ouders van Stijn waren Adianus Johannes Karraman (1855) en Alyda Maria Karreman Habes (1855)

Onbekend is het precies aantal broers en zussen:

zeker:

-Johannes Martinus Karreman geboren rond 1883 en getrouwd met Maria Elisabeth de Goede (geboren rond 1882,

- Willem (Wilhelmus Johannes) Karreman geboren rond 1885 en getrouwd met Da (Geertruida Suzanna) de Goede, geboren rond 1889 en getrouwd in 1912 in Zeist

- Geertje (Geertruida Maria) Karreman getrouwd met Bernardus Martinus van Gessel, geboren rond 1883.

- Lies Karreman

- Herman Karreman

De familie Karreman kwam in contact met de familie de Goede omdat de broer van Oma van Vliet-Karreman, Willem Karreman trouwde met een zus van oma Fluitman-de Goede, Da. Daar is nog een hele mooie groepsfoto van gemaakt. Op die foto staat mama op de arm van oma van Vliet en op de arm van oma Fluitman zit oom Jan, de oudste van de kinderen Fluitman. Dat is geweest in 1911.

 

 

Brief van Stijn Karreman aan haar dochter Alie.

Stijn is op weg naar Nieuw Schoonebeek om te helpen poetsen in de kerk

Maar is onderweg gestopt bij haar familie in Doesburg

 

 

 

 

Doesburg 7 -2-39

Lieve Ali en Bouke,

Erg blij was ik met je brief, wel was het meer de brief van Papa, toch was ik al weer o zoo blij dat ik eenig bericht van jouw kreeg. ’t Gaat zeker wel goed he, heb je ’s middags thuis gegeten en ’s avonds bij Fluitman? Doet allen mijne groeten. Hoe het mijn gegaan is, nu heel goed, toen ik bij Rika aan kwamen de kleinen uit de school, keken mijn aan toen ik op de stoep stond, en zei zusje tegen Tonnie kijk eens, Tanta Stijn. Betsie deed de deur open, O moeder kijk eens wie daar is, Rika kwam dadelijk, was toch zoo blij, heel wat gebabbeld zoo dat wij laat naar bed gingen. Rika en ik hebben bij elkaar geslapen, ’t was laat voor we sliepen, natuurlijk moest ik dinsdag morgen op stap, tegen half 8 naar Geertje, Thea deed open, moeder kijk eens, hier is Tante Stijn je moet Geertje zien kijken, toe kleed je uit, ja maar ik moet straks toch weg, je blijft hier toch eeten, ik durfde niet te weigeren, maar moest nog weg zien te komen om het Rika te zeggen, dat ik niet kwam eeten, natuurlijk konden ze het mijn niet kwalijk nemen, ik weg want het was 12 uur eeten, de kinderen van Rita ’n boodschap mee naar Dina gegeven dat ik ’s avonds kwam, natuurlijk vond ze het fijn, ’s middags tot 4 uur bij Geertje gebleven, toen naar Lies, die was toch zoo blij, nu blijf je toch hier he, je kunt hier ook slapen dat ging natuurlijk niet, toen heeft Arnold de koffer enz van Rita gehaald natuurlijk de boodschap erbij of ik van de week toch nog kwam toen Arnold de koffer bracht, had hij de brief bij hem, wat loopt nu alles in de war hé, daar ik n vrijdag al naar de Pastoor ga kom ik ook niet naar Herman, morgenmiddag met Dina weer na Lies en dan vrijdags bijtijds weg. mag affin ik zal snel zien wat ik verder doe.

Ze zijn allemaal even hartelijk, om overal nog even heen te gaan is de tijd te kort, vanavond komt er hier visite, morgenmiddag na Lies, dan nog even naar Rika, ’t is heen en weer gaan.

Gaat alles goed Ali, zeker stil he! Ik vind het fijn dat je weet waar je welkom zijt, en er geregeld naar toe kunt gaan. Ben je al te communie geweest? Zoo niet doe het dan nog. Ook doen hoor Ali!

Nog niets van Herman gehoord, als ik hier weg ben en er komt soms wat, stuur het dan naar de Pastorie he! Wat ik hier allemaal gehoord heb, zal ik je wel vertellen, ik kan het nu niet zoo lang maken, want Dina wil maar praten, allen maken ze het hier best hoor. Bij Mies ben ik nog niet geweest, ik denk dat wij er vanmiddag even naar toe gaan. Ali doe je het geld van ’t klokje erin, anders kom ik zoo veel achter, dan kan ik later het overige erin doen. Verder maak ik het goed, maar de lip is flink uitgeslagen, maar het oog moet ook wat hebben wat jij. Ze vinden allemaal dat ik er beter uitzie als vroeger, dan zeg ik maar ’n goed leven, geen narigheid, ja dat was wel te zien. Papa schreef over zakdoeken nu ik heb nog verschillende goeden bij me, dus daar red ik mijn wel mee

Nu lieve kind, ik ga eindigen nu nog een kort briefje voor Papa, wil jij de brief dan verder sturen, als ik daar ben zal ik wel vertellen dat ik hier geweest ben.

Ontvangt de hartelijke groeten van Dina en Willem, voor jouw een flinke kus, stevige handdruk voor jouw en Bouke van je innig liefhebbende Moeder, dag Ali het allerbeste en voorzichtig zijn, dag tot ziens????

 

Ali doe jij er een andere envelop om heen, met Paps adres

A v Vliet, R.K. Pastorie Nieuw Schoonebeek (Dr)

de brief dadelijk wegsturen hoor Ali

zorg dat het goed voor elkaar komt

dag l.k.

dikke kus

 

 

 

Brief van Stijn Karreman aan haar dochter Alie.

Stijn helpt met Bertus, haar man om kerk en pastorie in Schoonebeek schon te maken.

Nieuwe pastoor is daar de oud-pastoor van Zeist.

 

 

 

 

Aan Mej. A. v. Vliet

Nicol. Beetslaan 54

Zeist

Nieuw Schoonebeek 20-2-39

Lieve Alie,

Gisteren had ik ‘t plan je te schrijven, natuurlijk niets van gekomen door de drukte v.h. Veertigurengebed, nu het even rustig is, na ’t eeten, kom ik ’n oogenblikje met je praten, Erg blij was ik met het bericht van Leo en jouw, al was het niet veel dat is ook niet noodig Ali, als ik maar weet dat je het goed maakt, wat fijn zeg dat je bij Bouke thuis kan eeten, alleen vind ik dat wij hierdoor T. B. en O Fl. wel iets verschuldigd zijn. Ik vind het reuze aardig van Hun en ik merk ook wel dat je het na de zin heb, zeg Ali help Tante Bets ’s avonds maar flink met naaien stoppen of iets dergelijks, maar dat behoef ik eigenlijk niet te zeggen dat doe je vanzelf wel nietwaar?

Bedankt hun vast vriendelijk van mijn en doe Hun onze hartelijke groeten. Leo hebben wij een bidprentje vd Paus gestuurde Illustratie zullen wij vd week sturen en als wij thuis zijn de couranten of zouw Bouke het grootste nieuws kunnen verzenden, natuurlijk niet de hele couranten, alleen wat met de Paus in verband staat en verschillende plaatjes, als dat zouw gaan, anders moet Leo en zoo lang op wachten, wij hadden ze wel van hier willen sturen, maar de meesten waren al weg gedaan, dus Bouke en Ali, zie maar wat je ’t beste vindt. Zeg jongens heb je de Illustratie goed nagekeken en er Leo niet uit kunnen vinden! Kijk eens goed met ’n vergrootglas dan kun je hem duidelijk zien zitten op de bank van boven links op de hoek, hier zagen ze hem dadelijk, wellicht weet hij er zelfs niet van dat hij er in staat. Pap heeft het hem geschreven. Hoe het ons gaat gelukkig heel goed, maar erg

druk. Papa vooral die werkt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat . verleden week was hier ’n heel leger aan ’t werk, bij ’t schoonmaken van de kerk wat zoo hoog noodig was de Kerk zag er vreeselijk uit, er is geboend, gewreven en gepoetst, niets is overgeslagen, als je ‘m nu ziet ’t is of het ’n andere kerk is, alles glimt als ’n spiegel de Pater hier zegt de menschen hebben het er zoo druk over en ze kennen de kerk niet meer, hij was toch zoo verschrikkelijk vuil, in huis moet alles nog een beurt hebben, ’t is een groote Pastorie voor alles in orde is, duurt nog wel een half jaar, v d week beginnen ze te schilderen en behangen, nu als je alles ziet ’t is treurig, nog nooit zoo iets gezien, maar vertel het aan niemand, dat zouw de Pastoor niet graag willen, ’t nichtje v d pastoor en ik zijn voor het huishouden, en Heintje regelt alles wat haar wel toevertrouwd is ze heeft haar handen erg vol, zoo dat ze ’s avonds erg moe is, en nu nog de drukte v het veertigurengebed er bij, kun je wel begrijpen dat haar ’t hoofd soms omloopt, woensdag middag gaat de Pastoor weg, is hier bijna een half jaar geweest, een reuzen man, de menschen hier hebben ook heel veel met Hem op, de Pastoor moet ook al erg in de smaak vallen, Papa sprak de Hoofdonderwijzer, die zei ’t was hoognoodig dat wij ’n nieuwe kregen, het schijnt dat ze zeker wisten dat deze er geschikt voor zal zijn, ’n scympatieke man, ik geloof vast dat het de Pastoor hier best bevallen zal, ’t is hier veel drukker met alles, veel bezoek enz. Op ’t ogenblik is Heintje naar Coevorden boodschappen doen, ’n vrijdag zijn wij beiden geweest, er moet nog zoo veel gekocht worden, verder kunnen ze per telefoon alles bestellen als er onverwachts wat zijn moet, dat is gemakkelijk , Wanneer wij thuis komen, ja daar weten wij nog niets van, er moet nog zoveel gedaan worden zegt de Pastoor en voor mijn nog heel wat te naaien er moet nog veel aan de gordijnen gedaan worden. Ze spreken er al over om ons van de week nog te houden maar dat is nog niets vast, wanneer wij klaar kunnen komen, ziet je ons achter in de week, en zoo niet dan voor in de volgende week, voor de Pastoor hebben we het graag over, ze zijn allen reuzegoed voor ons, toch zou ik ook wel weer naar huis willen, maar als ze ons noodig hebben blijven wij graag. De Pastoor zegt Ali heeft ’n goed tehuis, die red zich wel zoo lang, vind je het goed Ali? De week is zoo voorbij en dan zijn wij zoo bij je hoor. De Pastoor zal ons een prachtig cadeau geven. Wij vinden het veel te erg. Ik verklap nog niet wat het wazen zal dat vertellen wij je wel als wij thuis komen, in ieder geval schrijven wij voor die tijd hoor! Is het pensioen al gekomen? Herman zal nu wel zachjes aan thuis zijn he! Mocht er soms bericht komen stuur je het wel he Ali. Als je vrijdagmiddag soms thuis zijt, doe je dan nog wat aan ’t werk? Wat was het zondag vreeselijk slecht weer tenminste hier, zoo lang ik hier ben zijn we er nog niet uitgeweest alleen, vrijdag na Coevorden, steeds allemaal bezig en ’s avonds kaarten ze en zitten wij gezellig bij elkaar in de kamer.

Zijn de schuifdeuren al in orde Ali, of beginnen ze er p[as aan als wij thuis zijn, Hoe gaat het met de familie de Sain? En de kinderen? Doet hun onze hartelijke groeten als ook aan D.W.T.D, M en Marie Is Wim de Goede er nog geweest, als hij er nog is doet hem mijn hart. groeten, ben je nog bij W en Mart geweest?

Ziezoo lieve Ali en Bouke ga ik eindigen, ik moet even in de kerk bidden. Kun je ’s morgens op tijd wakker worden? Ben je zondag te communie geweest? Ik heb deze dagen veel voor jullie gebeden hoor.

Voor ik het vergeet, ik moest je de groeten doen van de Pastoor en Heintje, ik moest je zeggen dat ze blij zijn dat wij hier zoo lang hier kunnen blijven.

Ontvangt jij mijn lieve Ali zeer veel hartelijke groeten van Papa maar vooral van mijn met een sterke handdruk en kus van je innig liefhebbende Mama, dag Ali gezellige dagen hoor

 

De pastor zegt ‘Ali, je zijt in goede handen in alle opzichten, Zeg Ali, de Pastoor heeft Bouke overal aanbevolen dat zullen wij jullie snel vertellen

 

 

A v. Vliet

 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Augustina Wilhelmina Maria Karreman?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Augustina Wilhelmina Maria Karreman

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Augustina Wilhelmina Maria Karreman

Augustina Wilhelmina Maria Karreman
1878-1956


Leo van Vliet
1915-1985

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 31 mei 1878 lag rond de 10,6 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 68%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
  • In het jaar 1878: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
    • 20 februari » Kardinaal Gioacchino Pecci wordt gekozen tot Paus Leo XIII.
    • 3 maart » Kroning van Paus Leo XIII in Rome.
    • 4 maart » Herstel van de rooms-katholieke bisschoppelijke hiërarchie in Schotland door oprichting van het aartsbisdom Saint Andrews en Edinburgh met vier bisdommen en het aartsbisdom Glasgow zonder suffragaan-bisdommen.
    • 28 juni » Oprichting van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus door de Franse priester Leo Dehon.
    • 13 juli » Het Congres van Berlijn maakt Servië onafhankelijk.
    • 7 september » William Booth verandert de naam van zijn Christian Mission in The Salvation Army. In Nederlands wordt dit het Leger des Heils genoemd.
  • De temperatuur op 12 maart 1956 lag tussen -4.1 °C en 5,1 °C en was gemiddeld -0.5 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 6,6 uur zonneschijn (57%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
  • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 2 september 1952 tot 13 oktober 1956 was er in Nederland het kabinet Drees II met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
  • Van 13 oktober 1956 tot 22 december 1957 was er in Nederland het kabinet Drees III met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
  • In het jaar 1956: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 10,8 miljoen inwoners.
    • 22 februari » Elvis Presley haalt met het nummer Heartbreak Hotel voor het eerst de hitlijsten.
    • 16 april » Oostenrijk wordt lid van de Raad van Europa.
    • 15 juni » Technische Universiteit Eindhoven opgericht
    • 23 oktober » In Boedapest breekt de Hongaarse opstand uit.
    • 7 november » Suezcrisis: De VN neemt een resolutie aan waarbij Franse, Britse en Israëlische troepen zich onmiddellijk uit Egypte moeten terugtrekken.
    • 18 december » Japan treedt toe tot de Verenigde Naties.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Karreman

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Karreman.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Karreman.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Karreman (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Annelies de Leede, "Stamboom Wim en Annelies de Leede", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-leede/I6665.php : benaderd 11 mei 2024), "Augustina Wilhelmina Maria Karreman (1878-1956)".