Stambomen Erfgoedcentrum-'t-Schoor Udenhout-Biezenmortel

Foto van Erfgoedcentrum-'t-Schoor Udenhout-Biezenmortel
De publicatie Stambomen Erfgoedcentrum-'t-Schoor Udenhout-Biezenmortel is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 6.972 personen. Vanwege privacy zijn 121 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 30 maart 2024.


Erfgoedcentrum ’t Schoor heeft in de afgelopen jaren 3 familieboeken gepubliceerd met de verhalen van 56 Udenhoutse en Biezenmortelse families. Er is gekozen voor families die omstreeks 1840 in Udenhout of Biezenmortel woonden, die er nog steeds wonen en waarvan de familie van toen en die van nu in de mannelijke lijn familie van elkaar zijn.

Elk hoofdstuk begint met een stukje heemkunde van Udenhout en Biezenmortel, hoe mensen leefden in de eerste helft van de vorige eeuw. We leggen de herkomst van de familienaam uit, we vertellen de verhalen die in de families worden doorverteld, in elk hoofdstuk staat de stamreeks, een familietabel en de kwartierstaat en tot slot is er ook ruimte voor familieleden met een verhaal. Per familie ongeveer 15 pagina’s, de een wat minder, de ander een beetje meer. De boeken zijn geen geschiedenisboeken, het zijn heemkundeboeken. Ze vertellen hoe onze voorouders hier in Udenhout en Biezenmortel vroeger leefden.

Kijk voor de familieboeken op: https://www.schoorudenhout.nl/category/genealogie/
Hier vindt u ook de beschrijving van de 56 families. De boeken zijn nog te koop.

Van deze families worden op deze site de stamboomgegevens opgenomen, de gezinnen van de betreffende stamreeks zijn zoveel mogelijk aangevuld en van bronnen voorzien.

Als u aanvullingen of correcties heeft (graag met bronvermelding) dan kunt u deze doorsturen naar:

genealogieschoor@gmail.com

Aanvullingen en correcties worden regelmatig toegevoegd.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!