De temperatuur op 9 januari 1915 lag tussen 2,7 °C en 5,3 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 3,7 mm neerslag. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
31 januari » Duitsland zet tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas in, in Polen tegen de Russen.
14 april » De Duitsers torpederen het Nederlandse stoomschip Katwijk.
17 april » Op 17 april 1915 werden zware mijnladingen onder de Duitse stellingen op Hill 60 tot ontploffing gebracht, het begin van de Tweede Slag om Ieper
9 september » Een Duitse zeppelin bombardeert Londen.
25 november » Albert Einstein presenteert zijn algemene relativiteitstheorie in het paper The field equations of gravitation.
Trouwdag 6 april 1939
De temperatuur op 6 april 1939 lag tussen 3,5 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 5,9 mm neerslag gedurende 3,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
29 januari » Op initiatief van Maurice van Nieuwenhuizen wordt de "Nederlandsche Jiu-Jitsu Bond" (NJJB) opgericht, een van de voorlopers van de Judo Bond Nederland.
17 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub GD Estoril-Praia.
23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
17 september » De Sovjet-Unie valt Polen binnen (Sovjet-aanval op Polen)
11 oktober » Manhattanproject: president Franklin D. Roosevelt wordt gevraagd snel de atoombom te laten ontwikkelen.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Dag van overlijden 12 februari 1997
De temperatuur op 12 februari 1997 lag tussen 5,8 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 17,0 mm neerslag gedurende 11,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
13 januari » Bij de ontploffing van een bombrief raken twee veiligheidsfunctionarissen van het Arabische dagblad Al-Hayat in Londen gewond.
15 januari » Philips sluit zijn Belgische winkelketen Super Club vanwege te hoge verliezen bij de winkels voor cd's, video's en computersoftware. Dat kost 540 werknemers hun baan.
19 januari » De poging van de Amerikaanse miljonair Steve Fossett als eerste een ballonvaart rond de wereld te voltooien mislukt.
20 januari » Ronaldo wordt in Lissabon tijdens een FIFA-gala uitgeroepen tot de beste voetballer van de wereld in 1996. De 20-jarige spits van Barcelona krijgt 329 punten in de prestigieuze uitverkiezing, AC Milan-vedette George Weah, de winnaar van 1995, eindigt op de tweede plaats met 140 stemmen. Alan Shearer (Newcastle United) wordt derde met 123 punten.
31 maart » Wielrenster Leontien van Moorsel pakt na drie jaar de draad weer op met winst in het criterium van Breezand.
17 november » In Luxor, Egypte worden bij de Tempel van Hatsjepsut (Deir el Bahari) 63 mensen (onder wie 58 toeristen) vermoord tijdens een aanslag door moslimmilitanten.
Dag van crematie 13 februari 1997
De temperatuur op 13 februari 1997 lag tussen 3,6 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 13,3 mm neerslag gedurende 6,8 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (5%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
19 januari » Hafid Bouazza, schrijver van de verhalenbundel De voeten van Abdullah, krijgt de E. du Perronprijs.
4 februari » O.J. Simpson wordt civielrechtelijk aansprakelijk gesteld voor de moord op Ron Goldman en Nicole Simpson.
31 maart » De twee rivaliserende co-premiers van Cambodja proberen een gewelddadige politieke crisis in hun land te voorkomen, nadat een dag eerder bij een aanslag in Phnom Penh zeker zestien mensen om het leven zijn gekomen.
26 september » Nederlandse première van de film Gordel van smaragd van Orlow Seunke op het Nederlands Film Festival.
2 oktober » De film Gordel van smaragd van Orlow Seunke gaat in première.
24 oktober » Justitie doet samen met de FIOD en de ECD invallen bij de Effectenbeurs, banken en enkele commissionairs. Mensen van naam en faam uit de financiële wereld worden gearresteerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123764349.php : benaderd 5 mei 2025), "Joan Alysson Sherren (1915-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.