Nieuws » Waar zijn uw voorouders geboren? Een geo kwartierstaat toont het!

In een kwartierstaat worden alle directe voorouders in mannelijke en vrouwelijke lijn van een proband (ook wel kwartierdrager genoemd) opgesomd of afgebeeld. Genealogie Online toont kwartierstaten onder andere in tekstuele vorm en grafische vorm:

Grafische kwartiertaat van Bob Coret op Genealogie Online


Via de Kwartierstaat PDF wizard van Genealogie Online wordt de mogelijkheid geboden om modern ogende kwartierstaten te maken die u kunt (laten) uitprinten (en te laten plastificeren om te dienen als placemat).

Kwartierstaat PDF wizard op Genealogie Online


Wilt u een idee krijgen waar de voorouders zijn geboren dan kunnen de geboorteplaatsen op een kaart worden afgebeeld:

Kwartierstaat op de kaart op Genealogie Online


Een idee van de Amerikaanse genealogische blogger Paul Hawthorne, die de kwartierstaat en de geboorteplaatsen combineert, bleek erg populair. Het idee is simpel: in plaats van de namen (en jaartallen) worden de geboorteplaatsen (of provincies/landen) getoond, waarbij elke plaats een gekleurde achtergrond krijgt om nog makkelijker patronen te onderscheiden.

Genealogie Online heeft de geo kwartierstaat weergave opgenomen in haar dienstverlening als onderdeel van het Plus en Plus abonnement. Op basis van uw genealogische gegevens (het GEDCOM bestand) en het aanwijzen van de proband (als zogenaamd startpunt) wordt er naast de bestaande weergaven ook een geo kwartierstaat gemaakt!

Een geo kwartierstaat op Genealogie Online ziet er als volgt uit:

Geo kwartierstaat op Genealogie Online


Klik op bovenstaande afbeelding voor de live weergave van de geo kwartierstaat of bekijk enkele andere live voorbeelden van geo kwartierstaten in Kwartierstaat van Stefan Lambregts of Kwartierstaat van Cornelis Albert Othmar Naudin Ten Cate.

Wanneer de muis over een plaats in de geo kwartierstaat wordt gehouden wordt de naam, geboortejaar en -plaats getoond van de betreffende voorouder. De weergave kan ook aangepast worden, er kan gekozen worden voor het tonen van provincies of landen. Onder de geo kwartierstaat wordt er in tabel vorm getoond hoeveel personen in de betreffende plaats, provincie of land zijn geboren.

Geo kwartierstaat logoIn bestaande publicaties van Plus abonnees is de geo kwartierstaat automatisch toegevoegd en herkenbaar aan het hier rechts getoonde logo. Heeft u nog geen publicatie op Genealogie Online? Plaats in eenvoudige 4 stappen uw genealogische gegevens op Genealogie Online!

Creative Commons Licence 21 september 2016 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.