Nieuws » Kwartierstaat op de kaart

Wanneer je op Genealogie Online een kwartierdrager aanwijst als startpunt dan wordt er uitgaande van die persoon een kwartierstaat gemaakt. Dat gebeurt in tekstvorm (om te bekijken in de webbrowser), in PDF/EPUB formaat (om te bekijken in een e-reader) en in grafische vorm.

Er is nu voor Plus gebruikers een nieuwe weergave beschikbaar: de kwartierstaat op de kaart. In deze weergave worden de geboorteplaatsen van alle personen in de kwartierstaat geprojecteerd op een kaart. Via deze weergave is dus mooi te zien waar de voorouders vandaan kwamen.

Kwartierstaat op de kaart Kijk bijvoorbeeld eens naar de Stamboom Van de Graaf - Zindel van Leen van de Graaf waar met Dina Johanna van de Graaf als kwartierdrager de volgende weergaven beschikbaar zijn:

Het publiceren op Genealogie Online is een eenvoudig proces van 4 stappen. Auteurs op Genealogie Online kunnen via mijn.genealogieonline.nl hun publicatie beheren, waaronder het definiëren van startpunten. Naast de kwartierdrager kan er ook een stamvader of stammoeder aangewezen worden, in dat geval wordt er een genealogie rapport in tekst en grafische vorm geproduceerd.


Creative Commons Licence 21 april 2013 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.