Mannen van Croy

Foto van Patrick Crooijmans
De publicatie Mannen van Croy is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 2.944 personen. Vanwege privacy zijn 794 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 21 februari 2024.


De mannen van Croy heten vandaag de dag Crooijmans, Crooymans, Croijmans of Croymans. Maar ook Kroijmans komt voor, net als Kroijmann. De voorouders van al deze mannen (en vrouwen!) van Croy woonden en werkten in en bij de buurtschap Croy in het oosten van Noord-Brabant, bij het gelijknamige kasteel. Zo is ook de oorsprong van de familienaam te verklaren.

De verschillende schrijfwijzen zijn in de loop der eeuwen ontstaan. Zo kregen Joannes Croijmans en Adriana van de Kerkhof in 1827 een zoon, die ze Peter noemden. Hij werd op 28 september 1827 als Crooimans ingeschreven in de burgerlijke stand van Helmond. Maar ook bij het verhuizen naar een andere gemeente veranderde de schrijfwijze van de naam vaak. Veel mensen konden zelf niet schrijven en lieten de spelling van hun achternaam over aan de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Kasteel Croy

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De mannen van Croy zijn ook aanwezig op Facebook: www.facebook.com/mannenvancroy

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden


Andere publicaties van Patrick CrooijmansGevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!