De temperatuur op 27 maart 1919 lag tussen -0.9 °C en 4,6 °C en was gemiddeld 1,9 °C. Er was 7,9 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
14 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Ruch Radzionków.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
Dag van overlijden 18 juli 1973
De temperatuur op 18 juli 1973 lag tussen 11,9 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 3,0 uur zonneschijn (19%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
24 februari » De Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie wordt opgericht.
5 april » Lancering van Pioneer 11, het eerste ruimtetuig dat langs Saturnus vliegt.
18 april » In Den Haag vindt een grootse demonstratie plaats op het Binnenhof tegen het voorgenomen verbod op commerciële radio vanaf zee, en Radio Veronica in het bijzonder.
22 mei » Uitvinding van het ethernet-netwerk door Robert Metcalfe.
10 juli » De Bahama's krijgen onafhankelijkheid binnen het Brits Gemenebest.
29 augustus » Het Nederlands voetbalelftal loopt IJsland in Deventer met 8-1 onder de voet in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland door doelpunten van Willy Brokamp (2), Johan Cruijff (2), Johan Neeskens, René van de Kerkhof, Dick Schneider (strafschop) en Wim van Hanegem.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P14983.php : benaderd 14 mei 2025), "Robert George Hartman (1919-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.