19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
18 mei » Oprichting van de Chileense voetbalclub Unión Española
30 oktober » In café de Kruif aan de Houttuinen in Delft wordt de 'Delftsche Studenten Bond' opgericht.
31 oktober » Frankrijk eist het atol Bassas da India op.
28 december » Het toneelstuk Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand gaat in première.
Trouwdag 2 mei 1918
De temperatuur op 2 mei 1918 lag tussen 5,0 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
31 juli » Oprichting van AZC Zutphen, een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Zutphen.
9 augustus » Duke Kahanamoku scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.01,4. Het oude record (1.01,6) stond sinds 20 juli 1912 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
4 november » In Duitsland breekt een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
16 november » De Democratische Republiek Hongarije wordt uitgeroepen
Dag van overlijden 23 maart 1989
De temperatuur op 23 maart 1989 lag tussen 3,4 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 3,9 uur. Er was 6,2 uur zonneschijn (50%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
2 mei » Val van het Nederlands kabinet Lubbers II.
22 juni » De twee grootste kemphanen in de Angolese burgeroorlog, president José Eduardo dos Santos en UNITA-leider Jonas Savimbi, schudden elkaar de hand tijdens vredesbesprekingen in Gbadolite, Zaïre en komen een bestand overeen. Het is de eerste keer sinds 1975 dat beiden elkaar spreken.
27 augustus » De Cambodjaanse guerrillaleider prins Norodom Sihanouk treedt af als leider van zijn partij tijdens de internationale conferentie over Cambodja.
19 oktober » Vier vermeende IRA-terroristen, bijgenaamd de Guildford Four, worden vrijgelaten na vijftien jaar onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten.
21 oktober » Bisschopswijding van de Nederlander Diogo Reesink, bisschop van Almenara in Brazilië.
20 december » Begin van de Amerikaanse interventie in Panama.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P14974.php : benaderd 14 mei 2025), "Edwinnie Mary Schrap (1897-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.