De temperatuur op 28 augustus 1926 lag tussen 7,1 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
27 januari » John Logie Baird geeft de eerste demonstratie van een nieuwe uitvinding: de televisie.
7 juni » De Catalaanse architect Antoni Gaudí wordt aangereden door een tram in zijn woonplaats Barcelona. Hij sterft enkele dagen later.
13 juni » In de Estische hoofdstad Tallinn wordt het Kadrioru Stadion geopend.
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
23 juli » De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) wordt opgericht.
26 september » In Oslo wordt het Ullevaal Stadion geopend.
Trouwdag 15 juni 1949
De temperatuur op 15 juni 1949 lag tussen 5,8 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 10,8 °C. Er was 6,7 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
23 mei » Vestiging van de Bondsrepubliek Duitsland, (inclusief de voormalige geallieerde bezettingszones waaronder West-Berlijn), met als hoofdstad Bonn. De grondwet van West-Duitsland treedt tevens in werking.
19 juli » Oprichting van Albanese voetbalclub Dinamo Tirana.
23 augustus » De Presidentiële Raad wordt ingevoerd als collectief staatshoofd van Hongarije tot de afschaffing in 1986.
13 september » Beëdiging van Theodor Heuss als eerste bondspresident van West-Duitsland.
22 september » De Sovjet-Unie brengt zijn eerste atoombom tot ontploffing.
26 november » De grondwet van India wordt aangenomen.
Dag van overlijden 26 mei 1996
De temperatuur op 26 mei 1996 lag tussen 8,9 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 5,8 uur zonneschijn (36%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
29 januari » President Jacques Chirac kondigt aan de Franse kernproeven te beëindigen.
19 maart » Kettingbotsing op de A19 in Wervik
20 april » Voetballer Marino Promes maakt namens HFC Haarlem drie doelpunten in tien minuten in het duel tegen Telstar.
5 mei » Tsjechië verovert in de Wiener Stadthalle in Oostenrijkse hoofdstad Wenen voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel in het ijshockey door in de finale Canada met 4-2 te verslaan.
12 mei » HGC wint de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse door in de tweede wedstrijd van finale van de play-offs met 4-1 te winnen bij HC Bloemendaal.
13 november » Het Andorrees voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest op eigen veld met 6-1 van Estland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P13396.php : benaderd 14 mei 2025), "George Anthony Hartman Jr (1926-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.