8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
7 mei » Aleksandr Popov demonstreert radiotelegrafie voor leden van de Russische Sociëteit Natuurkunde en Chemie.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Trouwdag 4 mei 1923
De temperatuur op 4 mei 1923 lag tussen 8,4 °C en 25,7 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 12,5 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 april » Officiële opening van het Wilhelminakanaal.
15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
23 mei » Oprichting van Sabena, de nationale luchtvaartmaatschappij van België.
4 juni » Moord op de Spaanse kardinaal Juan Soldevilla y Romero, aartsbisschop van Zaragoza.
24 oktober » Oprichting van de Albanese voetbalclub KS Flamurtari Vlorë.
8 november » In München vindt de Bierkellerputsch plaats onder leiding van Adolf Hitler.
Dag van overlijden 19 december 1980
De temperatuur op 19 december 1980 lag tussen 0,2 °C en 2,3 °C en was gemiddeld 1,4 °C. Er was 0,6 mm neerslag gedurende 0,7 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
11 mei » FC Utrecht speelt in de laatste speelronde met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle en plaatst zich voor het eerst in de geschiedenis voor Europees voetbal.
24 mei » Met een worp van 81,66 meter verbetert Sovjet-atleet Sergej Litvinov het wereldrecord kogelslingeren dat zijn collega Joeri Sedych acht dagen eerder op 80,64 meter had gebracht.
5 september » Tussen Italië en Zwitserland wordt de Gotthard-wegtunnel voor het autoverkeer geopend.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982 met een 2-1 nederlaag in en tegen Ierland. Oranje telt vier debutanten in Dublin: Ronald Spelbos (AZ’67), Toine van Mierlo (Willem II), Jan van Deinsen (Feyenoord) en doelman Joop Hiele (Feyenoord).
22 september » Irak valt Iran binnen.
26 oktober » Zaligverklaring van de Italianen Luigi Orione (1872-1940), priester, Bartolomeüs Longo (1841-1926), stichter van het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Pompeï, en Maria Anna Sala (1829-1891), religieuze, in Rome door Paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412196908657.php : benaderd 3 mei 2025), "Hetty "Helen" (Hetty "Helen") Nudelman (1895-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.