Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 10 augustus 2020.
Gezin van Jan Antonie "Toon" de Jager
Notities over Jan Antonie "Toon" de Jager
De Herwijnse korenmolen werd bij het overlijden van vader Reijer de Jager in 1901 eigendom van Willem Gijsbert en Toon de Jager (Meer informatie over de molenTen Bruggencatenummer 03507 n). De aan de molen gekoppelde firma kreeg de naam Gebr. De Jager. Cornelis, de zoon van Willem Gijsbert, werd 'eerste hulp'. Jager, W.G. de. De Herwijnse korenmolen, Uitgave 1 van de Historische Vereniging Den Ouden Dijk, 24 oktober 1976: p. 17-20.
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
27 januari » De opera Zaide van componist W.A. Mozart gaat in première in Frankfurt.
31 maart » De Spaanse marine bombardeert de haven van Valparaíso in Chili.
20 juli » In de Adriatische Zee vindt in het kader van de Pruisisch-Oostenrijkse Oorlog de Slag bij Lissa plaats.
25 juli » Verheffing van het Bisdom Algiers tot aartsbisdom en oprichting van de bisdommen Oran en Constantine in Algerije.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
23 augustus » Verdrag van Praag waarbij de Duitse Bond wordt ontbonden, en Sleeswijk-Holstein, Hannover, Hessen-Kassel, Nassau en Frankfurt door Pruisen worden geannexeerd.
Dag van overlijden 16 november 1948
De temperatuur op 16 november 1948 lag tussen 4,8 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
17 januari » Op het Britse schip Renville wordt een wapenstilstandsovereenkomst gesloten tussen Nederland en Indonesië.
8 februari » Busongeval te Weerst in de Belgische provincie Luik. Er zijn 24 doden te betreuren.
10 maart » Jan Masaryk, de partijloze minister van Buitenlandse Zaken van Tsjecho-Slowakije wordt dood aangetroffen op de binnenplaats van het ministerie van buitenlandse zaken te Praag, hij is waarschijnlijk uit het raam van zijn kantoor in het ministerie geduwd.
11 maart » De Duitse voetbalclub Eintracht Trier ontstaat na een fusie tussen SV Westmark 05 en SV Eintracht 06.
1 mei » Encycliek Auspicia Quaedam van paus Pius XII over de wereldvrede en de problemen in Palestina.
14 mei » David Ben-Gurion proclameert met de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring de onafhankelijke Israëlische staat.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Frits Derksen, "Kwartierstaat De Jager - Smies", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-de-jager-smies/I49.php : benaderd 2 november 2024), "Jan Antonie "Toon" de Jager (1866-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.