Kwartierstaat De Jager - Smies » Jan de Jager (1740-1807)

Persoonlijke gegevens Jan de Jager 


Verwantschap Jan de Jager


Voorouders (en nakomelingen) van Jan de Jager

Aalbert de Jager
1647-> 1696
Jan Hackert
1662-????
Christina
± 1670-± 1711

Jan de Jager
1740-1807

1778
Antonie de Jager
1778-< 1784

Gezin van Jan de Jager

Hij is getrouwd met Anneke Hackert.

op 6 februari 1778 te Deil.Bron 3

Huwelijksdispensatie verleend aan Jan de Jager en Anneke Hakkert, broeders- en zusterskinderen.
GA, 1707 Gelderse Landdagsrecessen 1581-1798, inv. nr. 1778, f. 1127-1128, 8 april 1778.

Broeders- en zusterskinderen betekent toch dat de ouders van Jan de Jager logischerwijs De Jager en Hakkert moeten heten? En - toeval bestaat niet - er bestaat inderdaad een echtpaar Teunis de Jager en Gerrigje Hakkert in Deil. Ergo: Johan (Jan) de Jager is een zoon van Teunis de Jager en Gerrigje Hakkert. De vernoemingen van hun kinderen klopt dan ook.

Kan me daarom nauwelijks voorstellen dat Dirk de Jager en Gerrigje van Soomeren uit Breukelen de ouders zijn van Jan de Jager (Bron: Nicolaas van Es, www.geneanet.org).
Getuige: Geen getuigen vermeld

Kind(eren):

 1. Antonie de Jager  1778-< 1784
 2. Willem de Jager  1782-1853 
 3. Anthonie de Jager  1784-1819 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jan de Jager?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Doopboek NG gemeente Deil, akte 430/45
  Den 3 janu. hebben Anthonis Aalbertse de Jager en Gereken Janzen Hackert laten dopen haar k. genaamt Jan doophefster was Maaijken Dirksen van Rekelinghuijsen
 2. Begraafboek NG gemeente Deil
 3. Trouwboek NG gemeente Deil 1772-1954, akte 22/7
  Den 6 Febr(uarij) zijn na drie voorgaenden proclamatiën op drie agtereenvolgende zondagen in den huwelijken staat bevestigt Jan de Jager j.m. met Anneke Hakkert j.d. beide geboren en woonagtig alhier.

Tijdbalk Jan de Jager

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam De Jager

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De Jager.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Jager.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Jager (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 3 januari 1740 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het westen. Typering van het weer: zeer betrokken regen. Bron: KNMI
 • Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
 • In het jaar 1740: Bron: Wikipedia
  • 9 januari » De Rooswijk, een VOC-handelsschip, loopt tijdens een storm op een zandbank en vergaat (met een kostbare lading zilver) met haar volledige bemanning voor de Engelse kust van Kent.
  • 17 augustus » Kardinaal Prospero Lorenzo Lambertini wordt gekozen tot Paus Benedictus XIV.
  • 22 augustus » Kroning van Paus Benedictus XIV in Rome.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 6 februari 1778 lag rond de -1 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1778: Bron: Wikipedia
  • 26 januari » Sydney wordt gesticht.
  • 6 februari » Na de Amerikaanse overwinning op de Britten bij de Slag bij Saratoga lukt het Benjamin Franklin een verbond te sluiten met Frankrijk.
  • 1 juni » Paus Pius VI creëert tien nieuwe kardinalen, onder wie de aartsbisschop van Mechelen Johann Heinrich von Frankenberg en de Franse grootaalmoezenier Lodewijk René Eduard de Rohan.
  • 26 augustus » Eerste beklimming van de berg Triglav.
  • 26 november » James Cook ontdekt Maui.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 8 november 1807 lag rond de 7,0 °C. Er was 44 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1807: Bron: Wikipedia
  • 12 januari » Leidse buskruitramp.
  • 25 juni » Het Franse keizerrijk van Napoleon Bonaparte sluit vrede met Pruisen en Rusland in de Vrede van Tilsit.
  • 17 december » Napoleon Bonaparte tekent het decreet van Milaan dat alle handel met het Verenigd Koninkrijk verbiedt.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Kwartierstaat De Jager - Smies is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Frits Derksen, "Kwartierstaat De Jager - Smies", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-de-jager-smies/I22.php : benaderd 2 oktober 2022), "Jan de Jager (1740-1807)".