9 augustus » Eduard VII wordt gekroond als koning van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
15 november » In Brussel pleegt de Italiaanse anarchist Gennaro Rubino een mislukte aanslag op koning Leopold II.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Trouwdag 20 februari 1930
De temperatuur op 20 februari 1930 lag tussen -3.1 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 1,3 °C. Er was 4,1 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 maart » De Amerikaans astronoom Clyde Tombaugh maakt melding van de ontdekking van de planeet Pluto.
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
13 augustus » Oprichting van het Bisdom Berlijn in Duitsland.
24 augustus » De IJzertoren, langs de Belgische rivier de IJzer, wordt ingewijd.
Dag van overlijden 27 oktober 1950
De temperatuur op 27 oktober 1950 lag tussen -5,0 °C en 5,2 °C en was gemiddeld -0,4 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
9 maart » IJsland treedt toe tot de Raad van Europa.
19 maart » Zaligverklaring van Paola Elisabetta Cerioli (1816-1865), Italiaans stichteres van de Zusters van de Heilige Familie, in Rome door Paus Pius XII.
21 maart » Oprichting van de Poolse voetbalclub Hutnik Kraków.
26 juli » Het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) wordt ontbonden.
12 augustus » Encycliek Humani Generis van paus Pius XII over dwalingen die de fundamenten van de katholieke geloofsleer bedreigen.
18 augustus » Julien Lahaut een Belgisch politicus, wordt vermoord, waarschijnlijk omdat hij op 11 augustus 1950 tijdens de eedaflegging van Prins Boudewijn, 'Vive la république' zou hebben geroepen.
Dag van begraven 30 oktober 1950
De temperatuur op 30 oktober 1950 lag tussen 1,8 °C en 8,0 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 0,3 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 1,0 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
12 januari » In Egypte wordt door Moestafa Nahas Pasja, leider van de Wafdisten, een regering gevormd die geheel uit Wafdisten bestaat.
24 juni » Heiligverklaring van Maria Goretti (1890-1902), een Italiaans meisje dat door haar aanrander werd vermoord, door Paus Pius XII in Rome.
26 juli » Het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) wordt ontbonden.
28 september » Indonesië wordt toegelaten tot de Verenigde Naties.
3 november » Argentinië wint het eerste wereldkampioenschap basketbal.
2 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nemen Resolutie 390(V) aan, waarbij de Eritreeërs als volk worden erkend, maar Eritrea wordt met Ethiopië tot een federatie samengevoegd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ruud Heemskerk, "Heemskerk door de eeuwen heen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/heemskerk-door-de-eeuwen-heen/R525.php : benaderd 5 mei 2025), "Marius Theodorus Heemskerk (1902-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.