De temperatuur op 14 maart 1919 lag tussen -2.2 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 januari » Oprichting van de Tunesische voetbalclub Espérance Sportive de Tunis.
21 maart » De Hongaarse Radenrepubliek wordt uitgeroepen (zie Béla Kun).
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
Trouwdag 26 november 1941
De temperatuur op 26 november 1941 lag tussen 2,3 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 0,3 mm neerslag gedurende 0,1 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
9 maart » De Duitse bezetters ontbinden alle Nederlandse omroepen; de Rijksradio Omroep, ook wel de Nederlandsche Omroep genoemd, kwam ervoor in de plaats.
4 september » USS Greer (DD-145) wordt beschoten door een Duitse onderzeeboot (U-652), alhoewel de VS neutraal zijn. Spanningen lopen op tussen de twee landen.
23 september » Eerste gasexperimenten in Auschwitz.
17 november » Joseph Grew, de Amerikaanse ambassadeur in Japan, meldt het State Department dat Japan van plan is Pearl Harbor aan te vallen. Zijn telegram wordt genegeerd.
26 november » De Verenigde Staten overhandigen Japan het Hull-ultimatum.
11 december » Duitsland en Italië verklaren de Verenigde Staten de oorlog, waarna de VS in antwoord hen de oorlog verklaart en zich hierdoor mengt in de Tweede Wereldoorlog in Europa.
Dag van overlijden 7 oktober 1981
De temperatuur op 7 oktober 1981 lag tussen 9,2 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 6,3 uur zonneschijn (56%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Jan Zwartkruis neemt ontslag als bondscoach van het Nederlands voetbalelftal.
21 februari » Schaatsster Alie Boorsma verbetert in Grenoble het Nederlands record op de 500 meter en noteert een tijd van 42,41 seconden.
31 mei » Gilles Villeneuve wint in een Ferrari de Grand Prix Formule 1 van Monaco.
18 november » Het Nederlands voetbalelftal wordt uitgeschakeld voor het WK voetbal 1982. Frankrijk is in het Parc des Princes met 2-0 te sterk. Michel Platini en Didier Six scoren na rust. Johan Neeskens (49ste) en John Rep (42ste) spelen hun laatste interland voor Oranje.
19 december » Eerste vlucht van een Tupolev Tu-160 Blackjack, een Russische supersonische variabel geometrische bommenwerper.
28 december » De eerste Amerikaanse reageerbuisbaby wordt geboren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Richard Harpham, "Harpham Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/harpham-family-tree/P805.php : benaderd 14 mei 2025), "John Wood Harpham (1919-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.