De temperatuur op 15 september 1919 lag tussen 11,7 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 14,7 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
1 augustus » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub De Treffers uit Groesbeek.
19 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
20 oktober » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Ceahlăul Piatra Neamț.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
Trouwdag 26 november 1941
De temperatuur op 26 november 1941 lag tussen 2,3 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 0,3 mm neerslag gedurende 0,1 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
9 mei » De Duitse onderzeeboot U 110 wordt gekaapt door de Royal Navy waarbij codeboeken en Enigma-codeermachine worden buitgemaakt. Deze hielpen de codebrekers in Bletchley Park de Duitse codes te kraken.
1 juni » Farhud - Pogrom in Bagdad, gericht tegen de Joden.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
23 september » Eerste gasexperimenten in Auschwitz.
26 december » Winston Churchill spreekt als eerste Britse premier het Amerikaanse Congres toe.
Dag van overlijden 20 oktober 2006
De temperatuur op 20 oktober 2006 lag tussen 13,1 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,4 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (17%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 27 mei 2003 tot vrijdag 7 juli 2006 was er in Nederland het kabinet Balkenende II met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van vrijdag 7 juli 2006 tot donderdag 22 februari 2007 was er in Nederland het kabinet Balkenende III met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
16 april » Fränk Schleck wint de Amstel Gold Race.
20 mei » Finale van het 51ste Eurovisiesongfestival, Finland wint met de groep Lordi.
30 juni » De dag vóór de Ronde van Frankrijk 2006 krijgen 9 wielrenners, waaronder favorieten zoals Jan Ullrich en Ivan Basso een startverbod wegens vermeend dopinggebruik. Het Astana - Würth Team kan uiteindelijk niet starten omdat vijf van de negen renners geweerd zijn en de ploeg dus niet aan het vereiste minimum van zes renners raakt.
23 juli » Floyd Landis wint de 93ste editie van de Ronde van Frankrijk. Echter, later wordt hij uit de uitslag geschrapt wegens een positieve dopingtest, en wordt Óscar Pereiro uitgeroepen tot winnaar.
28 augustus » In de Turkse badplaats Marmaris vindt een reeks bomaanslagen plaats.
8 november » Drukkerij PCM Uitgevers in Amsterdam wordt even na middernacht beschoten met een mortier.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Richard Harpham, "Harpham Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/harpham-family-tree/P810.php : benaderd 14 mei 2025), "Mardel Marie Harpham nee Jerrick (1919-2006)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.