De temperatuur op 26 oktober 1920 lag tussen -2,0 °C en 12,2 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
2 februari » Estland verklaart zijn onafhankelijkheid van Rusland.
4 februari » Duitsland ontruimt het Hultschiner landje
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
4 oktober » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Bella Vista in de hoofdstad Montevideo.
10 oktober » Italië annexeert Zuid-Tirol.
Trouwdag 23 november 1940
De temperatuur op 23 november 1940 was gemiddeld 4,4 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
30 januari » De zesde Elfstedentocht wordt verreden.
12 mei » De Nederlandse mijnenlichter Bulgia gaat verloren bij een aanval door een Duits vliegtuig. Hierbij komen dertien opvarenden om het leven.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: Duitsland bezet Brussel.
15 juni » Sovjet-troepen vallen Litouwen binnen.
25 juni » De Nederlandse onderzeeboot O 13 keert niet terug van een patrouille op de Noordzee en wordt officieel als vermist beschouwd.
11 september » Oprichting Nederlandsche SS.
Dag van overlijden 23 maart 1977
De temperatuur op 23 maart 1977 lag tussen 3,7 °C en 9,6 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
9 februari » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Engeland in een vriendschappelijk duel op Wembley, Londen met 0-2.
27 maart » Twee jumbojets botsen in zware mist op elkaar op het vliegveld van Tenerife (Canarische Eilanden). 583 mensen komen om. Zie Vliegtuigramp van Tenerife.
28 april » Eind van proces tegen Rote Armee Fraktion, drie leiders, Andreas Baader, Gudrun Ensslin en Jan-Carl Raspe worden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf
27 juni » Paus Paulus VI creëert vier nieuwe kardinalen, onder wie de Duitse aartsbisschop van München en Freising Joseph Ratzinger.
17 augustus » Als eerste oppervlakteschip bereikt de Russische nucleaire ijsbreker Arktika de noordpool.
29 november » Bij een politierazzia in de vrijstad Christiania in Kopenhagen worden 35 personen gearresteerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I55769.php : benaderd 9 mei 2025), "Wouter Coenraadts (1920-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.