De temperatuur op 15 juli 1915 lag tussen 11,4 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 11,9 mm neerslag. Er was 6,5 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
16 februari » De Fransen beginnen in Champagne een winteroffensief tegen de Duitse troepen; een maand later wordt het zonder enig resultaat afgeblazen.
22 april » Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog.
24 mei » Italië verklaart de Oostenrijk-Hongaarse Dubbelmonarchie de oorlog.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
25 september » Begin van de Slag bij Loos.
Trouwdag 15 juni 1940
De temperatuur op 15 juni 1940 lag tussen 12,2 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 0.8 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
21 april » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Cesena.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Winston Churchill wordt premier van het Verenigd Koninkrijk.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: Na het bombardement op Middelburg wordt de strijd in Zeeland opgegeven, drie dagen nadat Nederland capituleerde.
29 mei » Seyss-Inquart aanvaardt het ambt van rijkscommissaris in Nederland.
14 juni » Het eerste officiële gevangenentransport, met ongeveer 720 Poolse politieke gevangenen uit Tarnów, komt aan bij het concentratiekamp Auschwitz.
11 september » Hitler schort het bevel tot de landing in Engeland drie dagen op; hij stelt ook op 14 en 17 september de beslissing uit.
Dag van overlijden 25 december 1990
De temperatuur op 25 december 1990 lag tussen 4,6 °C en 6,9 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
29 juli » Met ruim 1.200.000 bezoekers sluiten musea in Amsterdam en Otterlo hun deuren op de laatste dag ter, herinnering dat Vincent van Gogh, 100 jaar geleden overleed.
15 september » De Gouden Leeuw van het Filmfestival van Venetië gaat naar Rosencrantz & Guildenstern Are Dead van Tom Stoppard.
1 oktober » In het Sovjet-Russische parlement wordt de "Wet over gewetensvrijheid en religieuze organisaties" door een grote meerderheid goedgekeurd.
28 oktober » In België verliezen de christendemocraten twee zetels en de Partij van de Duitstalige Belgen één zetel bij verkiezingen voor het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap. De groenen winnen drie zetels en de socialisten één. De liberalen blijven status quo.
6 november » Op de A16 bij Breda komen bij een kettingbotsing als gevolg van een mistbank acht mensen om het leven.
11 december » De communistische autoriteiten in Albanië besluiten de oprichting van nieuwe politieke partijen toe te staan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I55767.php : benaderd 9 mei 2025), "Gerrit Coenraadts (1915-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.