De temperatuur op 24 juni 1892 lag rond de 12,5 °C. Er was 0.9 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
13 januari » Jaap Eden wordt de eerste Nederlandse wereldkampioen in de schaatsgeschiedenis.
28 januari » Oprichting van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.
27 maart » In Manresa (Catalonië) wordt de Bases de Manresa, een ontwerp voor een regionale grondwet, goedgekeurd.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
7 juni » Tijdens een vijf dagen durende uitbarsting van de vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir komen 1.532 mensen om.
Trouwdag 12 september 1917
De temperatuur op 12 september 1917 lag tussen 9,9 °C en 18,6 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 8,1 mm neerslag. Er was 4,8 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
30 april » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Progreso.
5 juli » Het Aardappeloproer in Amsterdam mondt uit in een veldslag op het Haarlemmerplein, waarbij militairen het vuur openen op de menigte. De opstand wordt neergeslagen. Er vallen 9 doden en 114 gewonden
4 augustus » Fransman Lucien Lévy vraagt patent aan voor een heterodyne ontvanger.
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
7 november » Begin van de Oktoberrevolutie: Lenin, de aanvoerder van de bolsjewieken, leidt de communisten in een vrijwel bloedeloze staatsgreep tegen de Voorlopige Regering. (In Rusland gold toentertijd de juliaanse kalender en volgens die kalender was het toen 25 oktober.)
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
Dag van overlijden 2 maart 1961
De temperatuur op 2 maart 1961 lag tussen 2,3 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 0.4 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
24 januari » Een Amerikaanse B-52 crasht boven North Carolina en verliest twee atoombommen. Van een van de bommen is het uranium nooit gevonden.
12 april » Lancering van de Vostok 1 met aan boord Joeri Gagarin. Hiermee was de eerste mens in de ruimte een feit. De Vostok 1 vloog in 1 uur en 48 minuten één keer rond de aarde.
24 april » Nederland - In het kader van het Deltaplan wordt het Veerse Gat gedicht.
5 mei » Alan Shepard wordt gelanceerd aan boord van de Mercury MR-3, en is daarmee de tweede mens en tevens de eerste Amerikaan in de ruimte.
19 juni » Het Britse protectoraat Koeweit wordt onafhankelijk.
9 november » Ontdekking van The Beatles door Brian Epstein in de Cavern Club in Liverpool.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I17844.php : benaderd 6 mei 2025), "Evert Kieft (1892-1961)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.