De temperatuur op 13 november 1917 lag tussen 3,2 °C en 6,4 °C en was gemiddeld 5,0 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
31 maart » De Verenigde Staten nemen de Maagdeneilanden over na betaling van $25 miljoen aan Denemarken.
6 april » De Verenigde Staten verklaren Duitsland de oorlog (zie Eerste Wereldoorlog).
1 mei » Oprichting van de Congregatie voor de Oosterse Kerken van de Romeinse Curie door paus Benedictus XV.
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
7 november » Begin van de Oktoberrevolutie: Lenin, de aanvoerder van de bolsjewieken, leidt de communisten in een vrijwel bloedeloze staatsgreep tegen de Voorlopige Regering. (In Rusland gold toentertijd de juliaanse kalender en volgens die kalender was het toen 25 oktober.)
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Trouwdag 19 februari 1943
De temperatuur op 19 februari 1943 lag tussen -1.1 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
10 juni » László Bíró vraagt octrooi aan op de balpen.
2 juli » Slag om Koersk.
29 september » De Amerikaanse generaal Dwight D. Eisenhower en de Italiaanse maarschalk Pietro Badoglio ondertekenen een wapenstilstand op het Brits schip Nelson buiten de kust van Malta.
10 oktober » Enschede wordt gebombardeerd door Amerikaanse bommenwerpers die het op Vliegveld Twente hebben gemunt. Er vallen 151 doden en 104 zwaargewonden.
14 oktober » In het vernietigingskamp Sobibór komen de gevangenen in opstand.
Dag van begraven 19 maart 2010
De temperatuur op 19 maart 2010 lag tussen 10,0 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 3,5 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
13 januari » Voetballer Milan Jovanović van Standard Luik neemt in het Casino-Kursaal in Oostende de Belgische Gouden Schoen 2009 in ontvangst.
25 maart » Een vulkaanuitbarsting op IJsland ontregelt het vliegverkeer in heel Europa.
11 augustus » Aanvaller Robbie Keane speelt tegen Argentinië zijn honderdste interland voor het Iers voetbalelftal.
24 oktober » Feyenoord verliest in Eindhoven met 10-0 van PSV. Het is de zwaarste nederlaag ooit voor de Rotterdamse club in de Eredivisie.
28 november » In Ivoorkust wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen gehouden. Een conflict tussen de twee kandidaten, Laurent Gbagbo en Alassane Ouattara, en hun aanhangers over de uitslag loopt uit op een politieke crisis in het land.
18 december » Drie presentatoren van Studio Brussel starten hun uitzendingen in het Glazen huis te Antwerpen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I48620.php : benaderd 9 mei 2025), "Evertje van de Mheen (1917-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.