De temperatuur op 17 januari 1915 lag tussen 1,0 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 2,8 mm neerslag. Er was 3,5 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
31 januari » Duitsland zet tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas in, in Polen tegen de Russen.
20 februari » (VS) - Onder het motto Panama-Pacific wordt in San Francisco de 20e wereldtentoonstelling geopend.
17 april » Op 17 april 1915 werden zware mijnladingen onder de Duitse stellingen op Hill 60 tot ontploffing gebracht, het begin van de Tweede Slag om Ieper
24 mei » Italië verklaart de Oostenrijk-Hongaarse Dubbelmonarchie de oorlog.
1 augustus » De spoorlijn Uithoorn - Alphen aan den Rijn wordt geopend.
Dag van overlijden 2 september 1984
De temperatuur op 2 september 1984 lag tussen 12,0 °C en 25,4 °C en was gemiddeld 19,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 10,2 uur zonneschijn (75%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 maart » De twee belangrijkste verdachten in de ontvoeringszaak van Nederlands biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur, Ab Doderer, worden aangehouden in Parijs.
4 april » Een grote politiemacht ontruimt het vrouwenvredeskamp bij de Britse vliegbasis Greenham Common
18 april » In het boksen wordt de Belg Jean-Marc Renard Europees kampioen in het superpluimgewicht.
5 mei » In Ecuador wordt de conservatief León Febres-Cordero gekozen tot president.
28 mei » In Amsterdam wint de Nederlandse bokser Alex Blanchard de Europese titel in het halfzwaargewicht door de regerend kampioen, de Fransman Richard Caramanolis, te verslaan.
14 november » Opnieuw tegenslag voor het Nederlands voetbalelftal, want ook het tweede duel in de WK-kwalificatiereeks gaat verloren. In Wenen wint Oostenrijk door een late eigen treffer van Michel Valke.
Dag van begraven 6 september 1984
De temperatuur op 6 september 1984 lag tussen 6,4 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (33%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
14 maart » Het Nederlands voetbalelftal veegt in een oefenduel met 6-0 de vloer aan met Denemarken. Doelman Piet Schrijvers speelt zijn 46ste en laatste interland voor Oranje, Feyenoord-spits André Hoekstra speelt zijn eerste en enige interland.
8 mei » In Nantes wordt het Stade de la Beaujoire officieel geopend.
22 mei » Bij een bomaanslag op het kantoor van de Hondurese luchtvaartmaatschappij Satisa in de Colombiaanse hoofdstad Bogota komen twee mensen om het leven.
28 juli » President Ronald Reagan opent in Los Angeles de Olympische Zomerspelen van de XXIIIe Olympiade.
11 oktober » Kathryn Sullivan is de eerste Amerikaanse vrouw die een ruimtewandeling maakt.
23 december » Het Nederlands voetbalelftal behaalt de eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks door Cyprus in Nicosia met 1-0 te verslaan. Peter Houtman maakt de enige treffer voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I48618.php : benaderd 9 mei 2025), "Jan van de Mheen (1915-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.