De temperatuur op 3 maart 1923 lag tussen 1,5 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 1,2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 maart » Diane Arbus, Amerikaans fotografe († 1971)
4 april » Officiële opening van het Wilhelminakanaal.
23 juni » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Rapid Boekarest.
14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
6 oktober » In Vught wordt de Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club MOP opgericht.
9 november » Bierkellerputsch / Hitlerputsch in München, eerste en mislukte poging van Adolf Hitler en zijn nazi's om de macht in Duitsland te grijpen (in de nacht van 8 op 9 november).
Trouwdag 16 augustus 1946
De temperatuur op 16 augustus 1946 lag tussen 8,3 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 6,9 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
16 maart » NSB-propagandist Max Blokzijl wordt wegens landverraad gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte.
9 mei » Het begin van de ambtstermijn van Umberto II van Italië, de laatste koning van Italië.
11 juli » Oprichting van de Internationale Handbalfederatie (IHF).
1 november » Priesterwijding van Karol Wojtyła in Kraków.
15 november » De overeenkomst van Linggadjati wordt op 15 november gesloten: politiek akkoord tussen de Nederlandse regering en de leiding van de eenzijdig uitgeroepen Republik Indonesia.
23 november » De Vietnamoorlog wordt begonnen door Frankrijk. Franse oorlogsschepen beginnen met het bombarderen van de havenstad Haiphong (Tonkin).
Dag van overlijden 27 november 1997
De temperatuur op 27 november 1997 lag tussen 4,1 °C en 5,7 °C en was gemiddeld 4,6 °C. Er was 6,8 mm neerslag gedurende 14,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
13 januari » Bij de ontploffing van een bombrief raken twee veiligheidsfunctionarissen van het Arabische dagblad Al-Hayat in Londen gewond.
13 januari » Monique Knol kondigt op 32-jarige leeftijd het einde aan van haar wielercarrière.
21 januari » Boeing stopt met de ontwikkeling van de 'superjumbo', een vergrote versie van de 747. De Amerikaanse vliegtuigbouwer denkt dat de belangstelling van de luchtvaartmaatschappijen voor het nieuwe toestel gering is en vindt het daarom te riskant zeven miljard dollar uit te trekken voor de ontwikkeling.
8 februari » Ontslag van de Belg Henri Lemaître als nuntius in Nederland en benoeming van de Italiaan Angelo Acerbi tot zijn opvolger.
11 mei » De hockeysters van HGC prolongeren de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse door Amsterdam op strafballen (3-1) te verslaan in het derde duel uit de finale van de play-offs.
4 oktober » Huwelijk van prinses Cristina van Spanje en Iñaki Urdangarin.
Dag van begraven 2 december 1997
De temperatuur op 2 december 1997 lag tussen 1,0 °C en 3,3 °C en was gemiddeld 2,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
19 januari » De poging van de Amerikaanse miljonair Steve Fossett als eerste een ballonvaart rond de wereld te voltooien mislukt.
31 maart » Bij een treinongeluk in Spanje vallen zeker 26 doden en 60 gewonden. De trein was met 280 vakantiegangers op weg van Barcelona naar Irun in Baskenland.
18 mei » De soldaten van de Alliantie van Democratische Krachten onder leiding van Laurent-Desiré Kabila trekken de Zaïrese hoofdstad Kinshasa binnen.
28 mei » Borussia Dortmund wint de Champions League. In de finale in München zegeviert de Duitse voetbalclub met 3-1 ten koste van het Italiaanse Juventus.
30 oktober » De Britse au pair Louise Woodward wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf nadat een baby in haar zorg overlijdt door het shakenbabysyndroom. De rechter zou het vonnis later veranderen in een gevangenisstraf die overeenkwam met de duur van het voorarrest.
10 december » Inhuldiging van de HST-lijn Brussel - Parijs. Voor de eerste maal overschrijdt een trein, de Thalys, een Europese grens met een snelheid van 300km/h.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I32036.php : benaderd 8 mei 2025), "Aaltje van den Hazel (1923-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.