De temperatuur op 24 augustus 1922 lag tussen 9,4 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 3,4 mm neerslag. Er was 5,4 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 maart » Verheffing van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
29 juni » Bisschopswijding van Johannes Olav Smit, Nederlands apostolisch vicaris van Noorwegen, in de Sint Lebuïnuskerk in Deventer.
18 oktober » Oprichting van de BBC.
31 oktober » Triomftocht van Italiaanse zwarthemden n.a.v. succesvolle coup, waarop Mussolini en zijn Fascistische Partij aan de macht komen.
Trouwdag 16 augustus 1946
De temperatuur op 16 augustus 1946 lag tussen 8,3 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 6,9 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
10 februari » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van Brazilië.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
12 april » Syrië wordt onafhankelijk van Frankrijk.
7 mei » Tokyo Telecommunications Engineering, het huidige Sony, wordt opgericht.
17 juli » Het IJslands voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis en gaat in Reykjavik met 3-0 onderuit tegen Denemarken.
23 november » De Vietnamoorlog wordt begonnen door Frankrijk. Franse oorlogsschepen beginnen met het bombarderen van de havenstad Haiphong (Tonkin).
Dag van overlijden 2 maart 1986
De temperatuur op 2 maart 1986 lag tussen -6.8 °C en 3,1 °C en was gemiddeld -2.2 °C. Er was 7,9 uur zonneschijn (72%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
15 februari » Een periode van onrust begint op de Filipijnen als het parlement Ferdinand Marcos aanwijst als winnaar van de verkiezingen van 8 dagen daarvoor.
29 maart » Bij de aanslag op Centrumdemocraten in Kedichem brandt een hotel af en raakt een lid van de CD ernstig gewond.
11 april » Dodge Morgan behaalt een nieuw wereldrecord zeilen rond de wereld; met zijn American Promise deed hij er 150 dagen over.
14 mei » Het Nederlands voetbalelftal verliest in Dortmund met 3-1 van West-Duitsland. Spits Rudi Völler scoort tweemaal in de oefenwedstrijd.
26 juni » De laatste schuifdeur van de Oosterscheldekering wordt geplaatst.
17 december » In Colombia wordt hoofdredacteur van de krant El Espectador, Guillermo Cano, doodgeschoten voor het gebouw van zijn krant door huurmoordenaars, die vermoedelijk zijn ingehuurd door drugsbaron Pablo Escobar.
Dag van begraven 6 maart 1986
De temperatuur op 6 maart 1986 lag tussen 0.9 °C en 8,0 °C en was gemiddeld 4,5 °C. Er was 2,6 uur zonneschijn (23%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
28 februari » Moord op de Zweedse premier Olof Palme.
21 maart » Een man met een stanleymes vernielt het doek Who's afraid of Red, Yellow and Blue van de schilder Barnett Newman in het Amsterdamse Stedelijk Museum.
5 april » In een Berlijnse discotheek ontploft een bom; er vallen drie doden en 155 gewonden.
13 april » President Kenneth Kaunda van Zambia arriveert op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven voor een officieel werkbezoek van vier dagen aan Nederland.
13 juli » Atleet Achmed de Kom verbetert het Nederlands record op de 100 meter van Henk Brouwer (10,52 seconden) met een tijd van 10,49 seconden.
4 oktober » Koningin Beatrix stelt de stormvloedkering in de Oosterschelde in werking, waarmee de Deltawerken zijn voltooid.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I38957.php : benaderd 12 mei 2025), "Hendrik Schuit (1922-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.