genealogieonline

Genealogie Eikenboom

Foto van Henry Eikenboom

De publicatie Genealogie Eikenboom is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 7.687 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 2.137 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Dit is de stamboom van de familie Eikenboom, die zijn oorsprong vindt in de buurt van Osnabruck (Borgholzhausen/Wellingholzhausen) in Duitsland omstreeks 1600 en destijds als Eichbaum geschreven werd. In de loop der jaren wordt de naam op tal van manieren geschreven, en zo wordt Eichbaum > Eickbaum > Eijckenboom, uiteindelijk het Eijkenboom en Eikenboom dat we tegenwoordig vaker tegenkomen. Mijn onderzoek wijst uit dat de mensen die in (zuid) Limburg wonen en de naam Ei(j)(c)kenboom op welke manier dan ook schrijven voor een heel groot gedeelte verre verwanten van elkaar zijn.

Verder zijn de stambomen van de familie van mijn vrouw (Odekerken en Tilmans) alsmede die van mijn moeder (Claessens), waarbij zelfs een link naar, jawel, Karel de Grote te vinden is, ook iets uitgebreider weergegeven.

Veel plezier met het lezen ervan, en indien er onwaarheden/onvolkomenheden in voorkomen of indien u ontbrekende informatie hebt houd ik mij graag aanbevolen. De afgelopen jaren heb ik van vele mensen de toestemming gekregen om hun gegevens te publiceren. Echter sinds de AVG heb ik er voor gekozen om toch iedereen die nog in leven is als "niet openbaar" te publiceren. Zou iemand perse WEL in deze publicatie zichtbaar willen zijn stuur dan even een mail naar oaktree@home.nl en dan zorg ik ervoor dat deze gegevens zichtbaar zullen worden. 

Tevens hulp gehad van de volgende bronnen:

F.Moonen

B.Bartholomeus

A.C.Eijkenboom

het boek Berg en Terblijt, van twee heerlijkheden naar een gemeente (Claessens)

P van Paeschen
 


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!