genealogieonline

Genealogie Eikenboom

Bild von Henry Eikenboom

Die Veröffentlichung Genealogie Eikenboom wurde zusammengestellt von (nimm Kontakt auf). Die Datensammlung umfasst 6.894 Personen, wegen Datenschutz werden die Daten von 30 Personen nicht angezeigt. Mehr statistische Informationen (wie beispielsweise die Anzahl und die Spreizung genealogischer Ereignisse) über diese Publikation finden sie auf der Seite Statistik. Eine Liste mit verwendeten Quellen finden Sie auf der Seite Quellen.


Dit is de stamboom van de familie Eikenboom, die zijn oorsprong vindt in de buurt van Osnabruck (Borgholzhausen/Wellingholzhausen) in Duitsland omstreeks 1600 en destijds als Eichbaum geschreven werd. In de loop der jaren wordt de naam op tal van manieren geschreven, en zo wordt Eichbaum > Eickbaum > Eijckenboom, uiteindelijk het Eijkenboom en Eikenboom dat we tegenwoordig vaker tegenkomen. Mijn onderzoek wijst uit dat de mensen die in (zuid) Limburg wonen en de naam Ei(j)(c)kenboom op welke manier dan ook schrijven voor een heel groot gedeelte verre verwanten van elkaar zijn.

Verder zijn de stambomen van de familie van mijn vrouw (Odekerken en Tilmans) alsmede die van mijn moeder (Claessens), waarbij zelfs een link naar, jawel, Karel de Grote te vinden is, ook iets uitgebreider weergegeven.

Veel plezier met het lezen ervan, en indien er onwaarheden/onvolkomenheden in voorkomen of indien u ontbrekende informatie hebt houd ik mij graag aanbevolen. De afgelopen jaren heb ik van vele mensen de toestemming gekregen om hun gegevens te publiceren. Echter sinds de AVG heb ik er voor gekozen om toch iedereen die nog in leven is als "niet openbaar" te publiceren. Zou iemand perse WEL in deze publicatie zichtbaar willen zijn stuur dan even een mail naar oaktree@home.nl en dan zorg ik ervoor dat deze gegevens zichtbaar zullen worden. 

Tevens hulp gehad van de volgende bronnen:

F.Moonen

B.Bartholomeus

A.C.Eijkenboom

het boek Berg en Terblijt, van twee heerlijkheden naar een gemeente (Claessens)

P van Paeschen
 


Index der Familiennamen


Startpunkt in dieser PublikationHeute in der VergangenheitTesten Sie diesen Service unverbindlich

über 7000 Genealogen
sind bereits dabei!