Genealogie Ploegman

Foto van Jan Ploegman
De publicatie Genealogie Ploegman is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 2.575 personen. Vanwege privacy zijn 1 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 2 december 2023.


Beschrijving van meerdere Ploegman en Ploegmans families met als oorsprong o.a. Uithuizen/Uithuizermeeden, Groningen, Amsterdam, Warnsveld en Oosterhout. De belangrijkste families hebben de volgende stamvaders:
1. Roelf Rinnes Ploegman (? Uithuizen - 1775 Uithuizermeeden).
2. Derk Hindriks Ploegman (1765 - 1810 Groningen).
3. Aelbert Ploegman (Warnsveld vóór 1700).
4. Hermanus Gerrits Ploegman (1707 Amsterdam).
5. Dingeman Ploegmans (Oosterhout).
6. Antonie Ploegmans (overl. 1745 Oosterhout)

Het is niet erg waarschijnlijk dat deze families verwant zijn. De naam Ploegman is vermoedelijk onafhankelijk van elkaar in gebruik genomen door meerdere families op verschillende plaatsen. De vrouwen kregen vaak een 's' toegevoegd: Ploegmans. In Oosterhout is uitsluitend de achternaam Ploegmans gebruikt. In de stad Groningen komen we vóór 1700 ook de namen Ploechman(s) en Ploeghman(s) tegen.

Het oudst gevonden gebruik van de naam Ploegman is in 1638.
Op 15 december 1638 trouwt in Groningen Catharina Ploegman met Berent Engelbarts.

Op 25 maart 1668 wordt in Amsterdam Sijmon Ploegman gedoopt, zoon van Wiggert Sijmense Ploegman en Neeltje Abrams.

Op 13 september 1668 wordt in Warnsveld Hendersken Ploegman gedoopt, dochter van Jan Ploegman uit Leesten. Hier is de naam Ploegman afkomstig van de boerderij: in 1676 wordt bijvoorbeeld gesproken van Jan Jacobs op Ploegman in Leesten.

Op 2 maart 1696 wordt in Rotterdam Sebastianus Heemskerck gedoopt, zoon van Sebastianus Heemskerck en Maria Ploegmans.

Op 7 februari 1698 wordt in Leiden Joannes Ploegman gedoopt in de RK Jezuïetenstatie, zoon van Richard Ploegman en Maria Cuypers.

Interessante verhalen zijn te vinden bij de volgende personen:
Pieter Ploegman (1827-1850).
Ralph John Ploegman (1914-1998) in USA.
Hendrik Danhof (1879 - ?) in USA
Victor Willem Charles Ploegman, voorman in Nederlands-Indië van Indo Europees Verbond en omgekomen bij Vlagincident in 1945 te Soerabaja.
Aelbert Ploegman (1690-1744).
Peter Ploegman (1712 Warnsveld -1767 Almen).

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Jan Ploegman

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Jan Ploegman

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!