Genealogie Kuijken-Dikschei » Henderika KAPPELHOFF (1842-1911)

Persoonlijke gegevens Henderika KAPPELHOFF 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5

Gezin van Henderika KAPPELHOFF

(1) Zij is getrouwd met Christiaan KUIKEN.Bronnen 2, 3, 4

Woonden 1865-1877 Lange Molensteeg 38 (thans Stationsplein)

Zij zijn getrouwd op 1 juni 1864 te Haarlem (NH),NL, zij was toen 22 jaar oud.Bron 5

Getuigen: Wilhelmus Johannes Kuijken, Johannes Kuijken, broers,

Kind(eren):


Woonachtig van 1865 tot 1877: Haarlem, Noord-Holland, NederlandLange Molensteeg (thans Stationsplein) 38.

Woonachtig vanaf 1877: Haarlem, Noord-Holland, NederlandGrote Houtstraat 152.


(2) Zij is getrouwd met GEURTEN.

Zij zijn getrouwd

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Henderika KAPPELHOFF?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Henderika KAPPELHOFF

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Henderika KAPPELHOFF

Henderika KAPPELHOFF
1842-1911

(1) 1864
(2) 

GEURTEN
????-


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. Christiaan Kuijken
  2. "Hiermede vervullen wij den treurigen plicht u kennis te geven van het overlijden van onzen geliefden Echtgenoot en Vader, CHRISTIAAN KUIJKEN, in den ouderdom van 56 jaren.
    Een kort maar vreeselijk lijden makte een einde aan zijn voor ons dierbaar leven.
    Hiermede hopen wij aan onzen treurige plicht te hebben voldaan.
    Wed. C. KUIJKEN-Kappelhof, H.J.KUIJKEN, J.C. KUIJKEN< A.H.KUIJKEN.
    Haarlem, 15 Nov. 1890
  3. BS Huwelijk Johannes Christiaan Kuiken en Anna Catharina Faase Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  4. Archiefnaam: Family Search
    Archief: BS-Huwelijksreg.
    Inventarisnr.: 1891, akte nr.6
    Gebeurtenissen 20 oktober 1891
  5. Hendrikus Johannes Kuiken en Geertruida Catharina Faase
  6. Archiefnaam: Family Search
    Archief: BS-Huwelijksreg.
    Inventarisnr.: 1891, akte nr.1
    Gebeurtenissen 15 januari 1891
  7. Antonius Hendericus Kuiken en Maria Smiers Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  8. Archiefnaam: Arch.Kennemerland
    Archief: BS-Huwelijksreg.
    Inventarisnr.: 1902, akte nr.290
    Gebeurtenissen 31 juli 1902
  9. Huwelijk Christiaan Kuijken en Henderika Kappelhoff Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  10. Archief: BS-Huwelijksreg.
    Inventarisnr.: 1864, akte nr. 88
    Archiefnaam: Arch.Kennemerland
    GA Haarlem, BS-Huwelijksakte dd 1-6-1864, nr.88
    Op heden de Eersten Junij achttien honderd vier en zestig, zijn vor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Haarlem, verschenen, ten einde een huwelijk aan te gaan: Christiaan Kuiken, oud dertig Jaren, geboren alhier, kamerbehanger,wonende alhier, meerderjarige zoon van Johannes Kuiken en Anna Maria Beaufort, beiden overleden, indertijd Echtelieden en Henderika Kappelhoff, oud twee en twintig jaren, geboren alhier, dienstbode, wonende alhier, minderjarige dochter van Henricus Kappelhoff, kleermaker en Maria Elisabeth Walkot, zonder beroep, Echtelieden,wonende als voren. De beide afkondigingen hebben zonder stuiting plaats gehad alhier op den twee en twintigsten en negen en twintigsten der vorige maand. En hebben zij aan ons overgelegd: Extracten uit de registers van den burgerlijken Stand betreffende hunne geboorte en een certificaat wegens voldoening aan de nationale militie.Voorts hebben ons de ouders van de tweede Comparante die bij deze gelegenheid mede voor ons verschenen zijn verklaard dat zij hunne toestemming tot het aangaan van dit huwelijk verlenen.
    Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk al de pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn, hetwelk door hen toestemmend beantwoord is, en hebben wij daarop in naam der wet verklaard, dat zij door den echt aan elkander verbonden zijn; in tegenwoordigheid van: Wilhelmus Johannes Kuijken, oud Vier en dertig Jaren, Bierbrouwersknecht, Johannes Kuijken, oud twee en dertig Jaren, Bierbrouwersknecht, Broeders, Christiaan Kuijken, oud Vier en zestig Jaren, zonder beroep, Johannes Theodorus Beaufort, oud twee en vijftig Jaren, kamerbehanger, ooms van den eersten Comparant en bekenden van de tweede comparante, wonende allen alhier.
    En is hiervan door ons opgemakt deze akte, welke na voorlezing door de comparanten, de getuigen en ons is onderteekend.
    w.g. C.Kuyken, H.Kapelhoff, H.Kappelhoff, M.Walkot, W.J.Kuyken, J.Kuyken, Kuijken, J.T.Beaufort
    Gebeurtenissen 1 juni 1864

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 22 februari 1842 lag rond de 1,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1842: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 8 januari » Oprichting in Delft van de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel, de latere Technische Universiteit Delft.
    • 17 april » Bisschopswijding van Joannes Zwijsen, coadjutor van de Apostolisch vicaris van Bisdom 's-Hertogenbosch, in de Sint-Dionysiuskerk te Tilburg.
    • 25 mei » Christian Doppler houdt in Praag zijn beroemde voordracht: "Über das farbige Licht der Doppelsterne und einige anderer Gesterne des Himmels".
    • 29 augustus » Het Verdrag van Nanking tussen het Verenigd Koninkrijk en het Qingkeizerrijk maakt een einde aan de Eerste Opiumoorlog.
    • 12 september » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Nederlands Guyana of Suriname tot Apostolisch vicariaat.
    • 8 oktober » Huwelijk van erfgroothertog Karel Alexander van Saksen-Weimar-Eisenach en prinses Sophie der Nederlanden in Den Haag.
  • De temperatuur op 1 juni 1864 lag rond de 10,0 °C. Er was 6 mm neerslag. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • In het jaar 1864: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
    • 1 februari » Oprichting van het Rode Kruis van België.
    • 15 februari » De 22-jarige Gerard Adriaan Heineken koopt brouwerij 'De Hooiberg' in Amsterdam. Dit is het begin van de firma Heineken.
    • 18 september » Zaligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica.
    • 31 oktober » Nevada wordt de 36ste staat van de VS.
    • 4 december » Roemenië neemt een wet aan die joden uitsluit van juridische functies.
    • 16 december » Slag bij Nashville: Noordelijke troepen van de Unie onder bevel van generaal George Henry Thomas verslaan de Geconfedereerden in David County (Tennessee).
  • De temperatuur op 9 december 1911 lag tussen 1,2 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 3,8 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
  • In het jaar 1911: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 6,0 miljoen inwoners.
    • 11 maart » Oprichting van de Franse voetbalclub US Concarneau uit de gelijknamige plaats in Bretagne.
    • 31 mei » De Titanic wordt te water gelaten.
    • 30 juni » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Sumatra in Nederlands-Indië.
    • 29 september » Begin van de Italiaans-Turkse Oorlog.
    • 24 oktober » Tijdens de Italiaans-Turkse Oorlog is de Nieuport van kapitein-vlieger Carlos Piazza het eerste vliegtuig in de geschiedenis dat werd beschoten.
    • 30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam KAPPELHOFF


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
F. Kuijken, "Genealogie Kuijken-Dikschei", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-kuijken-dikschei/I274.php : benaderd 25 mei 2024), "Henderika KAPPELHOFF (1842-1911)".