Koek en enkele aanverwante families » Frans Koek Gerritsz. (1789-1855)

Persoonlijke gegevens Frans Koek Gerritsz. 

Bronnen 1, 2, 3Bron 4

Gezin van Frans Koek Gerritsz.

(1) Hij is getrouwd met Elisabeth Doetzen.

Zij zijn getrouwd op 2 juni 1815 te Amsterdam, hij was toen 25 jaar oud.Bron 1


(2) Hij is getrouwd met Johanna Gerarda de Trogh.

Zij zijn getrouwd op 17 juli 1835 te Amsterdam, hij was toen 45 jaar oud.Bron 3


Notities over Frans Koek Gerritsz.


1789, 20 dec., zondag, doop van Frans, zoon van Gerret Koek en Henderiena van Sintanelant, getuigen Frans Koek en Johanna van Eck, pastor Wilhelmus Jabes Calkoen, Hervormd, Westerkerk, DTB Amsterdam 113 p. 142 folio 71v #1.

1815, 2 juni, eerste huwelijk, huwelijksacte: ·Äú***** Timmerman, oud Vijf en Twintig Jaren, wonende ****
derjarige zoon van Gerrit Koek, overleden, en Hendrina van Sintannelant, buiten beroep, mede wonende Alhier, ten Eenre,
En Elizabeth Doetzen, van Amsterdam, *****
Vijf en twintig Jaren, Wonende Alhier, Meerderjarige Do*****
van Hendrik Doetzen, Overleden, en Beentje Mattijsen *****
****, mede Alhier Woonachtig, ter andere zijde,Echtgenooten, ***
Alhier tegenwoordig, hunne toestemming te geven tot het **** Huwelijk.
De voorafgaande Acten, welke, nevens het zesde Hoofdstuk van het Huwelijk, volgens de Wet van 25 Ventose van het Jaar Elf, voorgelezen zijn, ****, ten eerste in een Extract uit het Register der Afkondigingen, behoorlijk Alhier geschied, de Een en Twintigsten en Achte en Twintigsten Mey laatstleden, ten tweeden de Doopcedullen der Verloofden, ten derden de Doodcedulo van de Vader des bruidegoms, ten Vierden, de Doodcedul van de Vader van de Bruid.
Waarna wij hun, bij name en afzonderlijk, hebben afgevraagd: of zij elkander aannamen als Man en Vrouw; het welk door hun, ieder in het bijzonder, met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der Wet uitspraak gedaan: dat zij door het Huwelijk zijn vereenigd; alles ingevolge het derde Hoofdstuk der Wet van 20 Ventose van het Jaar Elf, en in tegenwoordigheid van Jacob Franck, Broodbakker, oud zeventig jaren, Gerrit Plantinga, Mandemaker, oud vier en vijftig jaren, Pieter van Kerkhoff, Zilversmit, oud een en vijftig jaren, en Jacobus van den Broek, Zeeman, oud acht en zestig jaren. Alle wonende alhier.
Zijnde deze Acte door ons vervaardigd en voorgelezen aan de Comparanten welke met ons hebben geteekend.
F. Koek
E. Doetzen D. Bierint (moeilijk leesbaar)
J. Franck
G. Plantinga
P. van Kerkhoff
J. van den Broek·Äù

1835, 17 juli, tweede huwelijk, huwelijksacte: ·ÄúOp heden den Zeventienden July des Jaars Achttienhonderd vijf-en-dertig des morgens ten half Twaalf uren, zijn voor ons Ondergeteekende, als Wethouder, daartoe ingevolge Art. 95 van het Stedelijk Reglement door den Ed. Achtb. Heer Burgemeester benoemd: verschenen, ten einde een Huwelijk aan te gaan,
Frans Koek, Mr. timmerman, geboren en wonende alhier. oud vijf en veertig jaren, weduwnaar van Elisabeth Doetzen, meerderjarige zoon van Gerrit Koek, en Henderiena van Sint Aneland, beide overleden, ter Eene, en
Johanna Gerarda de Trogh, zonder beroep, geboren en wonende alhier, oud Een en veertig jaren, meerderjarige dochter van Hendrik de Trogh en Trijntje Schooneveld, beide overleden, ter ander zijde.
De voorafgaande Acten, welke, nevens het zesde Hoofdstuk van het Huwelijk, volgens de Wet van 25 Ventose van het Jaar Elf, voorgelezen zijn, bestaan, ten eersten: in een Extract uit het Register der Afkondigingen, behoorlijk zonder verhindering alhier geschied den vijfden en twaalfden dezer, ten 2e de doopcedullen der verloofden, ten 3e de doodcedul van de vorige Echtgenoote des Bruidegoms, ten 4e de doodcedullen zijner ouders en Grootouders, ten 5e de doodcedullen van de ouders en van de Grootouders van moederszijde der Bruid, die ons
met de ondergemelde getuigen onder aanbod van Eede de onbekendheid verklaarde den plaats van overlijden of *** woonplaats herer grootouders van moeders zijde.
waarna wij hun, bij nameen afzonderlijk, hebben afgevraagd: of zij elkader aannamen als Man en Vrouw; het welk door hun, ieder in het bijzonder, met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der Wet uitspraak gedaan: dat zij door het Huwelijk zijn vereenigd, alles ingevolge het derde Hoofdstuk der Wet van 20 Ventose van het Jaar Elf, en in tegenwoordigheid van
Cornelis Koek, broeder des Echtgenoots, Apathecar oud negen en dertig, Petrus Jacobus Schoonevelt, neef der Echtgenoote, Back(Sack?)verkooper oud Een en vijftig, Jan Harmen Frantzen, timmerman oud twee en Zeventig, en Johannes Theodorus van den Braak (of v.d.Broek?), makelaar, oud twee en vijftig jaren, wonende alle alhier.
Zijnde deze Acte door ons vervaardigd en voorgelezen aan de Comparanten, welke met ons hebben geteekend.
Fs. Koek Deutz
J.G. de Trogh
C. Koek
P.J. Schooneveld
********
J.T. van den Broek·Äù

1845, 24 juni, doet aangifte van het overlijden van zijn zuster Annetje Koek.

Vermoedelijk is hij de Frans Koek, zoon van Gerrit Koek

Waarschijnlijk eerder getrouwd geweest met Elisabeth Doetzen

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Frans Koek Gerritsz.?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Frans Koek Gerritsz.

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Frans Koek

Frans Koek
± 1729-1799
Frans Koek
Antje Vogelsang
± 1725-± 1787
Antje Vogelsang
Cornelia de Laet
± 1726-± 1800
Gerrit Koek
1764-± 1799
Gerrit Koek

Frans Koek
1789-1855

(1) 1815

Elisabeth Doetzen
± 1790-1834

(2) 1835

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Verwantschap Frans Koek Gerritsz.



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 17 december 1789 lag rond de 4,0 °C. Er was 88 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1789: Bron: Wikipedia
    • 4 februari » George Washington wordt unaniem tot eerste President van de Verenigde Staten gekozen.
    • 28 april » Muiterij op de Bounty onder leiding van Fletcher Christian tegen kapitein William Bligh
    • 20 juni » In Versailles leggen vertegenwoordigers van de derde stand en hun sympathisanten uit de lagere geestelijkheid en de adel de Eed op de Kaatsbaan af.
    • 3 augustus » Paus Pius VI creëert één nieuwe kardinaal.
    • 28 augustus » Ontdekking van het Saturnusmaantje Enceladus door William Herschel.
    • 3 oktober » George Washington roept 26 november 1789 de eerste Thanksgiving Day in het bestaan van de Verenigde Staten uit.
  • De temperatuur op 20 december 1789 lag rond de 6,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1789: Bron: Wikipedia
    • 4 februari » George Washington wordt unaniem tot eerste President van de Verenigde Staten gekozen.
    • 18 juni » Keizer Jozef II schaft de Blijde Inkomst van Brabant af en geeft daarmee aanleiding tot de Brabantse Omwenteling.
    • 3 augustus » Paus Pius VI creëert één nieuwe kardinaal.
    • 4 augustus » Afschaffing van de feodale traditie in Frankrijk door de Nationale Vergadering.
    • 28 augustus » Ontdekking van het Saturnusmaantje Enceladus door William Herschel.
    • 27 oktober » Slag bij Turnhout tegen de Oostenrijkers.
  • De temperatuur op 17 juli 1835 lag rond de 19,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1835: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
    • 30 januari » Poging tot moord op President van de Verenigde Staten Andrew Jackson. Dit is de eerste moordaanslag op een president van de VS.
    • 14 maart » Giovanni Schiaparelli, Italiaans astronoom, 'ontdekker' van de kanalen op de planeet Mars († 1910)
    • 5 mei » De eerste spoorweg op het Europees continent wordt in gebruik genomen tussen Brussel en Mechelen. De lijn was 20km lang.
    • 12 september » De dirigent Wilhelm Friedrich Wieprecht en de muziekinstrumentenbouwer Johann Gottfried Moritz vragen het patent aan voor hun "Bass Tuba" in F1.
  • De temperatuur op 16 december 1855 lag rond de 0,8 °C. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • In het jaar 1855: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
    • 7 februari » Ondertekening van het Japans-Russisch vriendschapsverdrag (alias Verdrag van Shimoda).
    • 1 maart » In Mexico begint de Revolutie van Ayutla.
    • 30 april » In Sheffield wordt het stadion Bramall Lane officieel geopend met een cricketwedstrijd.
    • 11 juli » Haarlemmermeer wordt officieel een Nederlandse gemeente.
    • 1 augustus » Eerste beklimming van de Monte Rosa, de op een na hoogste top in de Alpen.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Koek

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Koek.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Koek.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Koek (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Kees Koek, "Koek en enkele aanverwante families", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-koek/I347.php : benaderd 2 mei 2024), "Frans Koek Gerritsz. (1789-1855)".