Genealogie familie Kies, Vergoossen, Damen en Midden Limburgse Families

Foto van René Kies
De publicatie Genealogie familie Kies, Vergoossen, Damen en Midden Limburgse Families is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 23.586 personen. Vanwege privacy zijn 2.118 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 1 april 2024.


Ik ben René Kies.

De genealogieën die ik maandelijks voorzie van een update, betreffen mijn vaderslijn (Kies en Beijert) en Moederslijn (Kessen en Van Dinten). Verder een lopend onderzoek aangaande Midden Limburgse Families zoals Schulpen, Vergoossen, Stoffels,  Driessens, Veldhoen, Damen, Brentjens, Stoffels etc

Hulp voor de midden Limburgse familie Damen/ Daemen/Dohmen/Daamen nodis

Ik pluis momenteel de familie Da(e)men, Da(a)men en Dohmen in midden Limburg uit, om er vervolgens een familieboek van te maken (geen verdienmodel). Alle hulp en info is welkom. 

Methodiek

Ik heb een spierziekte (ALS), en dus ben ik tegenwoordig door mobiliteitsproblematiek met genealogie puur aangewezen op de digitalisering van akten. Ik maak gebruik van pagina's zoals Genbronnen, openArchieven, AlleLimburgers (of andere zoals Alle -Drentenaren, -Groningers of Friesen). Als ik bevindingen zie van anderen, die ik niet in gevonden akten kan feriëren, mail ik, en vaker met het geluk zodoende aan de bronnen te komen. Vaak ook gebruik gemaakt van heemkundeverenigingen hun publicaties, of gescande akten cadeau gekregen van oud-genealogen. Het programma van MyHeritage gebruik ik om alles in te verwerken, met koppelingen en suggesties naar andere onderzoekers, die ook vaker een scan van de akte toevoegen. Verder maakte ik veel dankbaar gebruik van bidprentjes, bezoekjes aan kerkhoven, graven online en digitale kranten (kranten via optie My Heritage)

Dit breed onderzoeksveld is dus mijn huidige fundering voor genealogie geworden. Echter, uiteraard, dook ik liever zelf in de boeken; maar het is prima zo. De door vrijwilligers vertaalde documenten in geval van AlleLimburgers. nl  vind ik persoonlijk erg correct. Wat ik nooit overneem uit een begrafenisboek is de door de geestelijke genoteerde leeftijd bij het overlijden; in mijn optiek kenden veel landbouwers (die ik voornamelijk onderzoek) de leeftijden van hun naasten niet goed.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.
Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!