genealogieonline

Genealogie familie Kies, Damen, Beijert, Schulpen, Vergoossen, Stoffels, Kessen, Van Dinten, Driessens, Veldhoen

Foto van René Kies

De publicatie Genealogie familie Kies, Damen, Beijert, Schulpen, Vergoossen, Stoffels, Kessen, Van Dinten, Driessens, Veldhoen is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 8.483 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 368 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Ik ben René Kies.

De genealogieën die ik maandelijks voorzie van een update, betreffen mijn vaderslijn (Kies en Beijert) met parenteel, die van mijn vrouw (Damen) en de familieleden van onze moeders en oma’s (Schulpen, Vergoossen, Driessens, Stoffels, Kessen en Van Dinten)

 De site https://rkes.home.xs4all.nl/ gaat specifiek over Kies en Beijert

Het parenteel Kies/Beijert is overwegend Fries, met voorouders die voornamelijk in Weststellingwerf leefden. Een andere grote familie Kies uit de randstad heeft niks met dit parenteel te maken. “Damen” concentreert zich net als “Schulpen” in het zogeheten smalste stukje van Nederland; Susteren, Echt, Roosteren en Dieteren in Limburg. De Driessens stammen uit Limburg, voornamelijk uit Wessem en omgelegen dorpen. De familie Stoffels stamt af van een Duitse familie in Saeffelen, net over de grens bij Koningsbosch. Inwoners van dat gebied  trokken massaal half de 18de eeuw naar vrijgegeven boerenland, waaruit Koningsbosch  is ontstaan. Stoffels is er al bijna 2 eeuwen lang de grootste familie. De familie Kessen stamt uit zuid Limburg, overwegend Maastricht. De familie Van Dinten is van oorsprong een Brabantse familie, voornamelijk uit Oeffelt en omgeving.

Mijn digitale werkomgeving is (nu nog) software van MyHeritage, zoals te zien aan mijn bronvermeldingen. Elke maand voer ik een vernieuwde en verbeterde Gedcom in.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!