Genealogie Arink (Groenlo-Eibergen-Kampen)

Foto van Frits Arink

De publicatie Genealogie Arink (Groenlo-Eibergen-Kampen) is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 14.089 personen. Vanwege privacy zijn 2.616 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Deze genealogie is de eerste stap in mijn familiegeschiedenis Arink, Arinck en Aringh. Bijdragen en correcties zijn daarom van harte welkom. De familienaam is, als Arnyngh, sinds 1436 bekend uit het Mönchbuch van Uelsen, Duitsland, en komt sinds 1646 voor in Groenlo als Arnink, pachtboeren op het erf Alerdinck. Mogelijk is er van oorsprong verwantschap met de zeer breed verbeide naam Aarning / Aarnink. Het erf Arink in Itterbeck, Duitsland, bestaat nog steeds, evenals het erf 't Arink in Beltrum bij Groenlo. Deze genealogie is gegroeid uit eigen archiefonderzoek en dat van ir. Jan Arink (overleden) , Paul Arink in Amerika (overleden 2008), Henk de Vries, Jim Huiting in Amerika en vele anderen die reacties, foto's en bidprentjes hebben gestuurd n.a.v. eerdere versies. Ik dankt u allen voor deze bijdragen. Ik beoog de beschikbare gegevens over de familie in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten bijeen te brengen. Enige vrouwelijke afstammingslijnen zijn ook uitgewerkt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden


Andere publicatie van Frits Arink
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!