Friese namen in Dordrecht

Foto van Lucas van Heeren
De publicatie Friese namen in Dordrecht is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 2.183 personen. Vanwege privacy zijn 239 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 10 mei 2023.


Vanaf ongeveer 1660 kom ik Friese namen tegen in de doop- en trouwboeken van Dordrecht

Vanaf ongeveer 1660 verschijnen er Friese namen in de doop- en trouwboeken van Dordrecht; Hiltje, Iges, Jeltje, Jetse, Limke (1663) Lolle (1691) Namkjen (1700) Nolcke, Obbe, Rieltje (1679)  Wytske.

Aanvankelijk met patroniemen, later verschijnen er familienamen: Hania, de Heer, Knosses.

Zij kwamen meestal uit Joure, maar ook uit Sappemeer en Hommerts. Het waren schippers en kooplieden, maar ook schipmaker en schippersgast.

Gedurende de eerste pakweg 50 jaar dat deze mensen in Dordrecht verbleven, werd voornamelijk onderling getrouwd.

Het was niet makkelijk om deze genealogie op te stellen vanwege de voor mij onbekende voornamen en patroniemen. Daarom verzoek ik jullie om er eens naar te kijken voor aanvullingen en verbeteringen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Lucas van Heeren

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Lucas van Heeren

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!