Arbre généalogique Kroon en Telleman » Gijsbert Maertensz Boel (± 1640-1701)

Données personnelles Gijsbert Maertensz Boel 

  • Il est né environ 1640 dans Charlois, Rotterdam.
  • Fonction: schepen van Charlois..
  • Entrée à partir du 1665: Div. aktes gekregen via email van Marleen Wilschut dd 20-5-22.Source 1
    Akte van transport 1665: Akte van transport door Jan Claes Scheuijer aan Gijsbert Maertens Boel van 2 morgen 1 hont 47 roe land in het Vijverbergsblock in Robbenoord onder Charlois.

    f. 19v d.d. 10-10-1665 Charlois transportbrieven: Jan Claesz. Scheuijer bekende verkocht te hebben aan Gijsbert Maertensz. Boel 2 morgen 47roeden land gelegen in Robbenoord in het Vijverbergblok onder Charlois

    26-12-1674 Rotterdam: doop, remonstrants, van Johannes, zoon van Cornelis Janse Roeijstein en Stijntje Maertens, getuige Gijsbert Maertense

    01-03-1676 Rotterdam: doop, remonstrantsm van Johannes, zoon van Cornelis Janse Roeijestein en Stijntje Maertens, getuige Gijsbert Maertense

    21-10-1681 Rotterdam: doop, remonstrants, van Maertje, zoon van Cornelis Janse Roeijestein en Stijntie Maertens, getuige Gijsbert Maertense

    01-11-1681 Delfshaven, notaris Gerrit Post, schuldbekentenis: Egmont van Diest, schout, Aert Pietersz Weuijster, Leendert Hoosje, Pauwlus bij de Molen, Aert Verschoor, Gijsbregt Maertens Boele en Pieter Joorisz Schoute, mede namens Ary Jansz Cleyne, allen schepenen van Charlois en Hendrick Gijsbertse Baertman, collecteur van de verpondingen in Charlois als borg, bekennen f 1000,- schuldig te zijn aan Neeltje Jansdr Tasman, weduwe van Huibregt Baltensz de Gruit wonend in Delfshaven.
    Aangetekend is op 19.03.1683 dat de som mag worden afgelost aan de voogden van de kinderen van Jacob Jansz Tasman, alsmede het tekenen voor de volle aflossing door Harmanus Groen als voogd.

    14-09-1687 Rotterdam: doop, remonstrants van Kristina, dochter van Cornelis van Roeijestein en Maria Hoogstoel, getuigen Gijsbert Maertense en Grietje Bouwens

    f. 246v d.d. 30-3-1676 Charlois transportbrieven: Leendert Arijensz. Pors verklaarde getransporteerd te hebben aan Gijsbert Maertensz. Boel als genaast hebbende zekere 4 morgen 240 roeden land gelegen in Robbenoord

    f. 248v d.d. 26-4-1676 Charlois transportbrieven: De kerkenraad van Charlois als actie hebbende op zeker huisje en erf onder Charlois nagelaten bij Arij Huijgen zaliger en mits het overlijden van Geertie Oolen zaliger weduwe van voorn. Arijen Huijgen, en na het abandonneren van de boedel bij de kinderen van de voorn. Arijen Huijgen en Geertie Oolen beide zaliger, bekenden verkocht te hebben aan Gijsbert Maertensz. Boell onze mede schepen zeker huisje en erf onder Charlois belend O Jan Maertensz. Boel W de koper zelf Z de gemenelandsweg N de gemenelandsdijk.

    F249v: bijbehorende schuldbrief.

    07-01-1677 Delfshaven, notaris Christiaan van Vliet, testament: Gijsbert Maertens Boele en Aechjen Pieters Pors, echtgenoten, wonend in Saerloos op het sluysjen, benoemen elkaar tot hun erfgen. en voogd over hun kinderen, met uitsluiting van de weeskamer.

    22-05-1683 Delfshaven, notaris Gerrit Post, boedelscheiding: betreft de boedelscheiding van de erfgenamen van Euwout Reine en Neeltjen Gijssen. Een van de vorderingen in de boedel is op Gijsbregt Maertenze Boele.

    02-01-1688 Delfshaven, notaris Gerrit Post, testament: Gijsbrecht Maertensz Boele, bouwman bij het Sluisje van Sairlois benoemt tot zijn erfgen. zijn kinderen van wie alleen genoemd worden Maerten Gijsbrechts Boele en Lysbet Gijsbrechtsdr Boele.
    De erfenis mag pas verdeeld worden als het jongste kind 20 jr. is, of bij eerder huwelijk.
    Hij benoemt tot voogden:
    - Jan Maertens Boele won. op het Sluisje van Sairloos, en
    - Gijsbrecht Dingemanse Boele op Sairlois.

    03-06-1690 Delfshaven, notaris Cornelis van Dam, huwelijksvoorwaarden: Cornelis Verschoor, jongeman, toekomende bruidegom, geassisteerd met zijn oom en voogd Ary of Aert Verschoor, is voornemens in het huwelijk te treden met Lijsbeth Gijse Boele, welke is geassisteerd met haar vader en voogd Gijsbert Maartensz Boele.Huwelijkse voorwaarden worden opgesteld, zij zullen niet in gemeenschap van goederen trouwen en een boedelinventaris wordt nog opgemaakt.

    31-01-1691 Delfshaven, notaris Gerrit Post, schuldbekentenis: Gijsbert Maertens Boele, wonende aan het Sluisje onder Cairlois verklaart 400 gulden schuldig te zijn aan Willem van der Zijde.
    In kantlijn: Op 13.01.1669 toont schuldenaar akte, waarop Lena van der Zijde heeft aangetekend dat op 27.07.1695, de hoofdsom en rente voldaan zijn.

    20-02-1700 Delfshaven, notaris Gerrit Post, overeenkomst: Hermes Celosse, coopman te Rotterdam ter ene zijde en Harman Jansz Scheuyer te Cairlois ter andere zijde regelen de betaling van de huur van 15 morgen land gelegen in Robbenoort en in de Plompert te Cairlois die de laatste comparant huurt van de eerste comparant.
    Tot borgen stellen zich Gijsbert Maertense Boel of Boele en Gerrit Willemse Andijck.
  • Entrée à partir du 7 janvier 1677: 272 testament 07-jan-1677.Source 2
    Gijsbert Maertens Boele en Aechjen Pieters Pors, echtgenoten, wonend in Saerloos op het sluysjen, benoemen elkaar tot hun erfgen. en voogd over hun kinderen, met uitsluiting van de weeskamer.
  • Entrée à partir du 2 janvier 1688: 1 testament 02-jan-1688.Source 3
    Gijsbrecht Maertensz Boele, bouwman bij het Sluisje van Sairlois benoemt tot zijn erfgen. zijn kinderen van wie alleen genoemd worden Maerten Gijsbrechts Boele en Lysbet Gijsbrechtsdr Boele.
    De erfenis mag pas verdeeld worden als het jongste kind 20 jr. is, of bij eerder huwelijk.

    Hij benoemt tot voogden:
    - Jan Maertens Boele won. op het Sluisje van Sairloos, en
    - Gijsbrecht Dingemanse Boele op Sairlois.
  • Entrée à partir du 5 août 1690: erfenis van (onbekende) familie, veel neven en nichten genoemd.Source 4
    05-08-1690 Delfshaven, notaris Gerrit Post, testament: Arien Ariense Boele benoemt tot zijn erfgen. de kinderen van zijn zoon Koenraet Arienss Boele. De zoon ontvangt alleen zijn legitieme portie en bij hun vooroverlijden legateert hij aan de nakomelingen van leendert Ingese Boele, van Maerten Ingese Boele van Gijsbregt Ingese Boele, van Neeltje Dingemans, van Maertje Dingemans en van Arij Barentse Koorenhart.

    Voor de resterende goederen nomineert hij de nakomelingen van Fijtje Koenraets van der Strengh en de nakomelingen van Claesje Koenraets van der Strengh.
    22-11-1691, Delfshaven, notaris Gerrit Post, testament:Arien Ariens Boele vernietigt zijn testament d.d. 05/08/1690 en legateert voor het geval zijn zoon Koenraet Ariens Boelen voor hem komt te overlijden aan de kinderen van Fijtje Koenraets van der Strengh, verwekt door Niclaes Swanhil 1000 gulden en aan Uiltje Maertens Boele, weduwe, wonende op 't Sluysje, 600 gulden met uitsluiting van de weeskamer voor eventuele minderjarig erfgenamen en benoemt tot hun voogd Johan Dijckman, chirurgijn en Aert van Eck, tegelbacker.
    10-06-1702 Delfshaven, notaris Gerrit Post, overeenkomst:
    Dirck Jansse Ligthart en de kinderen komen overeen dat de legaten die Ary Aryensse Boele, overleden in het proveniershuis te Schiedam, heeft vermaakt bij testament van 10-05-1700 voor notaris Gerrit van den Eelaert te Schiedam zullen worden uitgekeerd aan de kinderen van de legatarissen, zijnde:

    - Gijs Dingemansse Boele, Maritie Dingemans Boele, weduwe, Maerten Dingemansse Boele gehuwd met Maritie Pieters Schuyer, dochter van Pieter Claesse Scheuyer, Leendert Dingemansse Boele en Neeltie Dingemans Boele, kinderen van Dingeman Maartensse Boele,
    - Maerte Gijsbregse Boele, zoon van Gijsbregt Meertensse Boele,
    – Aerjaentie Leenders Boel, bejaarde dochter, Cornelis Leendersse van Tertoolen, gehuwd met Uyltie Leendersdr Boel, als vader en voogd van Uyltie Cornelisdr en Leendert Cornelisse, Lourens Pietersse, zoon van Ingetie Leendersdr Boele;
    -Lourens Hendricxs gehuwd met Uyltie Claesdr Scheuyer, Lysbeth Hendricx, weduwe, dochter van Neeltie Maertens Swael,
    -Euwout van Houte gehuwd met Hadewij Jacobs de Haey, Maertie Aryens de Haey, dochter van Ary Jacobsse de Haey, Jacob Gijsse de Haey, zoon van Gijsbregt Jacobsse de Haey. Hadewij, Arie en Gijs Jacobsse de Haey zijn kinderen van Leentie Gijsse Boele die een dochter was van Gijs Dingemansse Boele, die de partij ter andere zijde vormen.
  • Il est décédé en l'an 1701 dans Charlois, Rotterdam.
    Overledene Gijsbert Maertensz Boel
    Plaats Charlois
    Datum begraven 21-07-1701
  • Il est enterré le 21 juillet 1701 dans Charlois, Rotterdam.Source 5
  • Un enfant de Maerten Dingemansz Boel et Lijsbeth Hermens Schuijer
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 26 janvier 2023.

Famille de Gijsbert Maertensz Boel

Il est marié avec Aechje Pieters Pors.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le à Charlois, Rotterdam.

Ils se sont mariés à l'église le 3 mai 1665 à Charlois, Rotterdam.Source 6

Bruidegom Gijsbert Maertensz Boel , jongeman , van Charlois
Bruid Aechje Peters Pors , jongedochter , van Charlois
Plaats Charlois
Datum ondertrouw 03-05-1665
"beijden van Charlois"

Enfant(s):

  1. Lijsbeth Gijsberts Boel  1668-< 1713 
  2. Pieter Gijsbertsz Boel  1677-> 1749

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Gijsbert Maertensz Boel?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Gijsbert Maertensz Boel

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Gijsbert Maertensz Boel


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Div. aktes gekregen via email van Marleen Wilschut dd 20-5-22
    2. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=116&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=pors&mibj=1600&miej=1700&miaet=1
    3. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=132&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=bouwman&mibj=1590&miej=1780&miaet=1
    4. Div aktes gekegen via Marleen Wilschut dd 20-5-22
    5. DTB Charlois Begraven gaarder
    6. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QJ-CVDC?i=7&cc=2037907 FS 8/779

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
    • En l'an 1665: Source: Wikipedia
      • 4 mars » début de la deuxième guerre anglo-néerlandaise.
      • 12 juin » Thomas Willett devient le premier maire de New York.
      • 17 juin » victoire portugaise décisive à la bataille de Montes Claros pendant la guerre de Restauration.
      • 17 septembre » début du règne de Charles II d'Espagne.
      • 29 octobre » bataille d'Ambuila. Les Portugais défont l'Empire Kongo.
      • 13 décembre » l'intendant Jean Talon fonde un chantier naval sur la rivière Saint-Charles.
    • En l'an 1701: Source: Wikipedia
      • 18 janvier » Frédéric III de Brandebourg devient le premier roi en Prusse.
      • 19 février » Philippe V fait une entrée solennelle dans Madrid.
      • 9 juillet » victoire d'Eugène de Savoie-Carignan à la bataille de Carpi lors de la guerre de Succession d'Espagne.
      • 16 juillet » Louis XIV de France s'installe dans la chambre royale de l'appartement du roi, au château de Versailles.
      • 24 juillet » Antoine de Lamothe-Cadillac fonde le fort Pontchartrain du Détroit et la paroisse Sainte-Anne sur la rive du nord de la rivière Détroit. Ce qui deviendra la ville de Détroit, Michigan.
      • 16 septembre » Jacques François Stuart devient le prétendant jacobite au trône d'Angleterre et d'Écosse.

    Sur le nom de famille Boel

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Boel.
    • Afficher des informations sur Boel sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Boel.

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Ineke Kroon, "Arbre généalogique Kroon en Telleman", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kroon-en-telleman/I3232.php : consultée 27 avril 2024), "Gijsbert Maertensz Boel (± 1640-1701)".